Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

AS4EDI: European EDI Providers integrating the AS4 eSENS Profile

  • 1 de gener de 2019
Image de la noticia

L'IRTIC coordina un projecte finançat amb fons CEF que permetrà a sis proveïdors d'EDI eDelivery (Electronic Data Interchange) ajustar els seus Punts d'Accés a la normativa europea d'identificació digital i serveis fiduciaris.

D'aquesta manera, el consorci fomentarà l'ús dels Serveis d'Infraestructura Digital eDelivery entre les entitats públiques i privades, integrant el protocol de missatges AS4 i els seus respectius Service Metadata Publishers en sis punts d'accés PEPPOL dels diferents estats membre de la Unió Europea.

Aquesta millora inclou també la transició del perfil d'eDelivery AS2 a l'AS4 així com l'actualització de les seues SMP Metadata Publishers. Així, els usuaris i clients d'aquests serveis podran continuar utilitzant la xarxa PEPPOL amb el perfil AS4.

En el consorci participen sis entitats d'EDI (Electronic Data Interchange) que, gràcies a l'acció, podran actualitzar els seus Punts d'Accés (AP) per a complir amb els requisits establits en la normativa eIDAS d'identificació electrònica i serveis fiduciaris.

Beneficis del protocol AS4

La Unió Europea promociona l'ús d'AS4 i la seua implementació, ja que introdueix una sèrie de millores. A més, al llarg de 2019, l'AS4 es convertirà en el protocol d'intercanvi de documents obligatori per a aquelles entitats que operen a la Unió Europea.

Aquest nou protocol ofereix als usuaris i entitats una major eficiència en les transmissions, majors nivells de seguretat gràcies als sistemes d'encriptació. A més, permet implementar sistemes d'autenticació digital, cosa que permet assegurar l'autenticitat de l'emissor i la traçabilitat de les emissions, entre altres beneficis.

Membres del consorci

Universitat de València (UVEG) - Institut d'Investigació en Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació, IRTIC - Espanya.

Leading Management Technology SL (LMT) - Espanya.

Els proveedors d'EDI que actualitzaran els seus Punts d'Accés són:

BILLIT BVBA (BILLIT) - Belgium

OpusCapita Solutions OY (OpusCapita) - Finland

VIADUCT AB (Viaduct) - Sweden

Calvi Business Software B.V (Calvi) - Netherlands

GENERIX GROUP FRANCE (Generix) - France

NetEDI Ltd (NetEDI) - United Kingdom

Més informació en la pàgina web oficial del projecte.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.