Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

AS4EDI19 avança per a aconseguir la integració del protocol AS4 conforme a la regulació eIDAS

  • 21 de juliol de 2020
Image de la noticia

El projecte AS4EDI19, coordinat per l'IRTIC en col·laboració amb LMT Group, ha fet un nou pas avant després que els seus participants hagen entregat els seus Dissenys de Solució Individuals. La revisió d'aquests documents és un avanç per a aconseguir l'objectiu principal de l'acció, que consisteix en la integració del protocol AS4 conforme a la regulació eIDAS, emés per a estandarditzar, entre altres, els processos relacionats amb eDelivery.

La Comissió Europea cofinança el projecte a través de l'Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA), sota el programa CEF Telecom. Aquest projecte promou l'ús d'eDelivery DSI (Digital Service Infraestructure, infraestructura del servei digital) entre entitats del sector públic i privat a través de la integració del protocol de missatgeria AS4 i els seus Service Metadata Publishers en punts d'accés certificats d'estats membre diferents.

Amb aquesta acció, els cinc punts d'accés dels proveïdors d'Intercanvi Electrònic de Documents (EDI) vinculats al projecte (Crediflow AB, Tickstar AB, Qvalia Group AB, Net4market S.R.L. i mySupply ApS) implementaran els seus serveis passant d'AS2 a AS4. La solució eDelivery del CEF consisteix en una xarxa de nodes en la qual cada participant es converteix en un node; d'aquesta manera, les empreses, administracions públiques i ciutadans poden intercanviar dades i documents electrònics de manera segura.

Pàgina web: http://cef.uv.es/as4edi19/

Web d'INEA: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/2019-eu-ia-0012

Número de l'acord: INEA/CEF/ICT/A2019/1930764

Número de l'acció: 2019-EU-IA-0012

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.