Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

AS4EDI2020 amplia la duració de la iniciativa fins a setembre i suma un nou membre de Xipre

  • 20 de juny de 2022
Image de la noticia

El projecte AS4EDI2020 ha rebut la confirmació de la seua extensió fins a finals de setembre de 2022 per part de l'entitat cofinançadora, l'Agència Executiva Europea en els àmbits de la Salut i Digital (HaDEA). A més, ha sumat un nou membre, Goldman de Xipre, al seu consorci internacional en substitució d'un altre, per la qual cosa les entitats participants continuaran durant els pròxims mesos perseguint el seu objectiu de permetre a un gran nombre d'entitats europees utilitzar els serveis de lliurament electrònic que presten de manera conforme amb el protocol de missatgeria AS4 que seguisca les especificacions del CEF.

Validated ID, d'Espanya; Pantarei Soluzioni Informatiche, S.A.T.A. i Promofarma, d'Itàlia; Ionite de Països Baixos, Globaltnet de Letònia i Goldman de Xipre formen part de la iniciativa, que contribuirà a l'ampliació dels serveis de lliurament electrònic registrat (ERDS) d’eIDAS i l'ús d'una comunicació xifrada segura entre les administracions públiques, les empreses i la ciutadania.

Els prestadors de serveis de confiança (TSP) participants certificaran el seu nou punt d'accés PEPPOL AS4 com a part dels seus ERDS implementats d'acord amb els requisits establits en el Reglament eIDAS, excepte Goldman, que en lloc d'usar la xarxa PEPPOL, operarà dins de “eDelGovCy” pertanyent al departament del servei postal de Xipre.

En aquest escenari transfronterer, el funcionament d'aquests AP beneficiarà a un gran nombre de clients de diferents Estats membre, incloses institucions públiques i empreses de diversos sectors empresarials, com el comerç al detall, la manufactura, el turisme, la banca i el sector de la salut.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.