Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

eID4Spain20 finalitza exitosament en permetre l'autenticació transfronterera d'acord amb el Reglament eIDAS

  • 28 d’octubre de 2022
Image de la noticia

El projecte eID4Spain20 ha conclòs en connectar amb èxit els serveis electrònics públics prestats per tres administracions públiques espanyoles al node eIDAS espanyol a través de CL@VE 2.0 per a permetre l'autenticació transfronterera d'acord amb el Reglament eIDAS. Per tant, aquests serveis estan disponibles en entorn de producció per a l'autenticació transfronterera a través del node eIDAS espanyol a través de Cl@ve 2.0.

Aquesta plataforma és la principal solució de govern electrònic espanyola utilitzada pels serveis electrònics públics locals, regionals i nacionals per a autenticar als ciutadans d'acord amb les noves interfícies i requisits. Les entitats participants ja estaven connectades a una versió anterior de CL@VE que no estava enllaçada al node eIDAS, ja que és una funcionalitat incorporada en la nova versió.

L'acció dona suport a les autoritats públiques espanyoles en el compliment dels requisits del Reglament eIDAS i facilita l'accés als serveis electrònics públics espanyols a la ciutadania i empreses de la UE que utilitzen el seu respectiu DNI electrònic nacional, garantint així la mobilitat transfronterera i reforçant el mercat únic digital.

L’Ajuntament de Torrent, l'Ajuntament d’Alcobendas i la Diputació Provincial d'Ourense han participat en la iniciativa amb la coordinació de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC). L'Agència Executiva Digital i de Salut (HaDEA) de la Comissió Europea cofinança aquest projecte a través del programa CEF Telecom.

D'aquesta manera, qualsevol persona de ciutadania europea pot accedir als serveis que requerisquen identificació digital que proporcionen aquests organismes, igual que ho farien aquelles de ciutadania espanyola.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d’IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.