Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Els instituts d'investigació del PCUV commemoren el 8M amb una jornada amb una conferència sobre bretxa salarial i taula redona

  • 7 de març de 2024
Image de la noticia

Els instituts d'investigació del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) col·laboren en l'organització de la jornada commemorativa del Dia Internacional de la Dona el pròxim 8 de març, de 10:45 a 13:30 hores en l'auditori Marie Curie. Després de la sessió de benvinguda, tindrà lloc la conferència “La bretxa salarial de gènere que no veiem. Un desafiament per a les polítiques d'igualtat” i, per a finalitzar, es durà a terme una taula redona amb representants dels Instituts d'Investigació del PCUV en la qual participarà la investigadora Ramón y Cajal en l’IRTIC Cristina Portalés.

L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC), Institut de Física Corpuscular (IFIC), Institut de Ciència Molecular (ICMol), Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE), Institut de Ciència dels Materials (ICMUV), Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) i l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SYSBIO), els instituts d'investigació amb seu en el PCUV, col·laboren conjuntament per a realitzar per primera vegada esta acció coordinada centrada en la promoció de la igualtat.

A les 10:45 hores començarà la jornada amb la intervenció de la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de la UV, Sylvia Martínez, el delegat Institucional del CSIC en la Comunitat Valenciana, Juan Fuster, l'assessora de Gabinet en el Ministeri de Ciència i Innovació i directora de la Unitat de Dones i Ciència, Silvia Rueda, i el director del Parc Científic de la Universitat de València, Pedro Carrasco.

A les 11 hores, donarà principi la conferència "La bretxa salarial de gènere que no veiem. Un desafiament per a les polítiques d'igualtat" amb Marcela Jabbaz Churba, professora Titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social i Investigadora de l’Institut Universitari d'Estudis de les Dones de la UV.

Després d'una pausa, a les 12:15 se celebrarà una taula redona amb representants dels instituts d'investigació del PCUV. Participaran la professora en l’ETSE-UV i Investigadora Ramón y Cajal en l’IRTIC Cristina Portalés, la catedràtica de Botànica (emèrita) de la UV i membre de la Comissió d'Igualtat i Diversitat de l’ICBiBE Eva Barreno, la professora Titular de Química Inorgànica de la UV, adscrita a la Unitat d’Arqueometria i secretària de l’ICMUV Sonia Mascarós i la Professora Titular del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la UV i investigadora de l’IPL Belén Franch.

També a:

Parc Científic de la Universitat de València