Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Rafael Martínez, nou director de l’IRTIC

  • 9 de maig de 2022
Image de la noticia

El professor i investigador Rafael Javier Martínez Durá ha sigut elegit director de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) en el Consell de l'Institut del 4 de març. Entre els reptes per als pròxims tres anys es troben “impulsar la col·laboració entre els grups d'investigació del centre, així com el reconeixement acadèmic de la transferència tecnològica amb empreses privades que realitzem”, ha destacat.

Martínez Durá és llicenciat en Informàtica de Sistemes Físics per la Universitat Politècnica de València (1991) i doctor en Enginyeria Informàtica per la Universitat de València (1997). Actualment és Professor Titular de l'Àrea de Coneixement d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors i imparteix classes en titulacions i màsters de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries (ETSE), en assignatures relacionades amb els Sistemes Operatius. Les seues tasques d'investigació se centren en els gràfics per computador i la simulació en temps real.

Actualment, Rafael Martínez dirigeix el Laboratori de Simulació i Modelatge (LSyM), un grup d'investigació de la Universitat de València la principal activitat de la qual és el desenvolupament de sistemes instruccionals per a l'entrenament d'operadors basats en simulació. Els simuladors són emprats per multitud de centres de formació de tot el món dins de les àrees d'entorns portuaris i agrícoles, construcció, obra civil i mineria.