Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

La solució d'identificació electrònica d’EUROLogin2020 funciona a l'entorn de preproducció

  • 19 d’octubre de 2022
Image de la noticia

El consorci EUROLogin20 ha demostrat la corresponent integració amb els seus nodes eIDAS nacionals en un entorn de preproducció i que la solució d'identificació electrònica (eID) implementada funciona en permetre l'autenticació transfronterera. Aquest fet assenyala que, a través de la tecnologia utilitzada, és possible que la ciutadania europea i les empreses s'identifiquen digitalment per a realitzar transaccions o qualsevol tipus de gestió, independentment d'on es localitzen.

La Comissió Europea cofinança el projecte a través del programa CEF Telecom gestionat per HaDEA. Nubilaria i headOn, d'Itàlia i els Països Baixos respectivament, formen part d'aquesta Acció coordinada per l’IRTIC.

El propòsit d'integrar l’eID de Nubilaria en la seua plataforma clínica EDC a través d'aquesta iniciativa és permetre als usuaris de la plataforma utilitzar els seus propis esquemes nacionals d'identificació electrònica per a accedir a parts qualificades del procés, així com, amb l'augment dels estudis de telemedicina, permetre als pacients enviar les seues dades de manera segura.

Quant a la plataforma headON Cargoledger, té com a objectiu que els seus clients puguen inscriure en ella a proveïdors logístics internacionals.

Entre altres fins, EUROLogin2020 es va plantejar amb l'objectiu d'adoptar i usar la Infraestructura de Serveis Digitals (DSI) d'eID i facilitar l'accés als serveis prestats pels tres proveïdors d'intercanvi electrònic de dades (EDI) a tots els ciutadans i empreses de la UE que utilitzen la seua eID nacional amb l'objectiu de garantir la mobilitat transfronterera i donar suport al mercat únic digital.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d’IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.