Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

El sector de la Seguretat Viària manifesta la necessitat de modificar l'article 62 a la nova Llei de Trànsit

  • 5 de novembre de 2021
Image de la noticia

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS, ha participat en la concentració en suport del manifest promogut pel col·lectiu Seguretat Viària 2021-2030, que s'ha dut a terme a Madrid el 5 de novembre del 2021.

Representants de mig centenar de grans organitzacions, institucions, associacions i diferents empreses del sector de la seguretat viària han manifestat el seu rebuig a la redacció de l'article 62 de la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària, aprovada a la Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats, i que continua ara el tràmit legislatiu al Senat.

En suport del manifest promogut pel col·lectiu Seguretat Viària 2021-2030, Luis Montoro, Catedràtic de Seguretat Viària, apunta que, “en relació amb la formació dels conductors en la disposició addicional tercera aprovada a la Comissió d'Interior, no apareix el terme d'obligatorietat ni la realització de cursos de conscienciació abans de l'obtenció del carnet de conduir, com sol·licitem a la Comissió de Seguretat Viària del Congrés dels Diputats, cosa que recomana tant la normativa europea com els investigadors, és valorat positivament per la societat segons les enquestes i és el que es fa als països europeus”.

El Dr. Alonso afegeix que “la realització d'uns cursos de conscienciació i sensibilització previs a l'obtenció del permís de conduir, i que no s'han de confondre amb els del permís per punts, intenten pal·liar a Espanya la manca d'hores obligatòries teòriques per obtenir el permís de conduir, -com ja passa al 80% dels països europeus-, i poder treballar la seguretat viària i la percepció del risc abans que es comenci a conduir”.

Aquest canvi a la Llei de Seguretat Viària es produeix en el context d'un nou Decenni d'Acció per a la Seguretat Viària, promogut per la resolució 74/299 de les Nacions Unides per al 2021-2030, la finalitat de la qual és reduir a la meitat el nombre de víctimes de sinistres vials, objectiu amb què s'ha compromès el ministre d'Interior. La formació és una de les millors estratègies per aconseguir-ho.