Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Premi Rafael López Lita 2022, a la Càtedra SEOFER de Seguretat Viària i Mobilitat Intel·ligent

Setembre, 2022

 

L'Associació per al Desenvolupament de la Comunicació (adComunica) ha atorgat el Premi Rafael López Lita 2022, a la categoria de Noves Iniciatives en Comunicació, a la Càtedra SEOFER de Seguretat Viària i Mobilitat Intel·ligent.

El lliurament del guardó a les Noves Iniciatives en Comunicació, que compta amb el patrocini de l'Ajuntament de Castelló, va tenir lloc el 29 de setembre de 2022 a l'Ajuntament d'Almassora, on l'edil de Castelló, José Luis López, va fer entrega del premi a Salvador Rodríguez Troyano, director general de SEOFER (Senyalitzacions i Obres Fernández), per la seua iniciativa "Càtedra SEOFER de Seguretat Viària i Mobilitat Intel·ligent", implementada per l'Institut Universitari de Recerca en Trànsit i Seguretat Viària (INTRAS) de la Universitat de València.

El jurat reconeix el treball de comunicació de la Càtedra, eix de totes les seves accions, que s'orienten a difondre la mobilitat connectada i els avenços que impulsen conductes segures, prevenen riscos, fomenten la conservació del medi ambient, salven vides i milloren la qualitat de vida de les persones.

AdComunica és una entitat sense ànim de lucre promoguda per professors universitaris, directors de comunicació d'empreses privades i directius de mitjans de comunicació de Castelló que es dedica al foment i desenvolupament de la comunicació en tots els seus vessants. 

Medalla al mèrit de la Seguretat Viària en la seva categoria de plata i distintiu blau, a l'INTRAS

Desembre, 2021

 

El Ministeri de l'Interior, a proposta de la Direcció General de Trànsit, ha concedit la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària en la categoria de plata amb distintiu blau a l'INTRAS, lliurada en un acte celebrat l'1 de desembre de 2021, a Madrid.

Ha recollit la medalla el Prof. Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS, de mà del Ministre de l'Interior, després d'una glossa a càrrec del catedràtic de seguretat viària Dr. Luis Montoro.

La concessió d'aquesta distinció ve donada com a reconeixement a la seva trajectòria llarga i exemplar en els seus més de 25 anys d'història i activitats constants en l'àmbit de la seguretat viària, el trànsit, la mobilitat i el transport.

La concessió d'aquesta distinció ve donada com a reconeixement pels 25 anys d'història en què han desenvolupat gairebé 400 projectes de recerca en l'àmbit de la seguretat viària, el trànsit, la mobilitat i el transport per a administracions i empreses nacionals i internacionals; publicat 140 llibres, més de 250 articles científics a revistes especialitzades, han dirigit i realitzat més de 63 tesis doctorals i rebut més de 25 premis de reconeixement a la seva tasca científica i formativa.

El Ministre Grande-Marlaska, en la seva intervenció, ha agraït la implicació de l'INTRAS amb la seguretat viària al·ludint al fet que en els seus més de 25 anys d'història ha fomentat la investigació, el desenvolupament i la innovació en aquest camp, destacant a més el seu paper essencial en el camp de la docència i formació especialitzada. 

Reconeixement ITS Espanya 2020, a l'INTRAS

Juliol, 2020

 

L'INTRAS ha rebut, de la mà d'ITS Espanya, el reconeixement al Millor proveïdor d'ITS Espanya pel suport tècnic-administratiu en C-Roads

Els premis ITS Espanya 2020 han estat lliurats a la cerimònia de Cloenda del XX Congrés Espanyol sobre Sistemes Intel·ligents de Transport que s'ha celebrat del 14 al 16 de juliol de 2020 a Madrid.

El projecte C-Roads Spain està compost per 5 pilots, cada un d'ells amb la seva particular conjunt de tecnologies i serveis C-ITS i amb la participació de diferents socis., Entre ells el INTRAS. Aquesta heterogeneïtat té com a objectiu cobrir un ampli espectre de casos, per tal d'avaluar l'impacte de la mobilitat connectada en molts escenaris representatius.

C-Roads Spain forma part de la Plataforma C-Roads, una iniciativa conjunta dels estats membres europeus i els operadors de carreteres per provar i posar en pràctica els serveis C-ITS a la llum de l'harmonització i la interoperabilitat transfrontereres. 

Premi Internacional ITS Espanya 2020 a l'INTRANT

Juliol, 2020

 

L'Institut Nacional de Trànsit i Transport Terrestre (INTRANT) de la República Dominicana ha rebut el Premi ITS Espanya 2020

En la cerimònia de Cloenda del XX Congrés Espanyol sobre Sistemes Intel·ligents de Transport que s'ha celebrat del 14 al 16 de juliol de 2020 a Madrid, s'ha fet lliurament del Premi ITS Espanya 2020 al projecte "Interoperabilitat del segur electrònic del Sistema Integrat del Transport públic de Passatgers de Sant Domingo -Oficina Metropolitana de Serveis d'Autobusos, Metro i Teleférico- i posada en marxa de la targeta electrònica SD GO a través d'un estàndard tecnològic i un sistema central de pagaments", dut a terme pel INTRANT amb el suport tècnic i financer del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID).

El projecte té relació amb el conveni de col·laboració per a la realització d'activitats de capacitació, investigació i assessorament signat entre l'INTRANT i l'INTRAS.

Premi Prever 2019, a l'INTRAS

Febrer, 2020

 

El Consell General de Relacions Industrials i Ciències de l'Treball, (CGRICT), ha concedit a l'INTRAS el Premi Prever 2019 en la seva Categoria de Seguretat Viària, en virtut dels mèrits contrets per la seva tasca en pro de la implantació i divulgació de la prevenció de riscos laborals.

Aquest Consell General ve concedint anualment, des de 1998, els premis nacionals i internacionals de prevenció denominats PREVER, la finalitat és premiar a diferents professionals, empreses o entitats que destaquin per la seva tasca en pro de la prevenció dels riscos laborals dins i fora d'Espanya.

El lliurament d'aquest guardó s'ha realitzat en el transcurs de la XXI Jornades Tècniques de Prevenció de Riscos Laborals i Responsabilitat Social, (Premis Nacionals i Internacionals de Prevenció "Prever 2019") que s'han celebrat els dies 28 i 29 de febrer de 2020 a Ciudad Real, i va ser recollit pel Dr. Luis Montoro, membre d'aquest Institut i Catedràtic de seguretat viària. 

Creu dels Serveis Distingits de les Relacions Industrials i Ciències de l’Treball, al Dr. Luis Montoro

Febrer, 2020

 

El Professor Dr. Luis Montoro, Director del grup de recerca FACTHUM.lab de l'INTRAS, ha estat distingit amb la Creu dels Serveis Distingits de les Relacions Industrials i les Ciències de l'Treball, en reconeixement als excepcionals serveis prestats a la societat en l'àmbit de la seguretat viària.

El guardó, concedit pel Consell General de Relacions Industrials i Llicenciats en Ciències de l'Treball d'Espanya, li va ser lliurat en el transcurs de la XXI Jornades Tècniques de Prevenció de Riscos Laborals i Responsabilitat Social celebrades a Ciudad Real els dies 28 i 29 de febrer de 2020.

Així mateix, se li va atorgar el títol que l'acredita com a Membre d'Honor de el Consell General i de el capítol de la Creu dels Serveis Distingits. 

Premi Dona i Gestió del Trànsit, a la Dra. Cristina Esteban

Novembre, 2018

 

La Dra. Cristina Esteban, Secretària de l'INTRAS i investigadora del grup de recerca DATS, ha rebut el premi Dona i Gestió del Trànsit en la seva 4a edició, en la cerimònia que ha tingut lloc el 21 de novembre a Madrid.

Els premis Dona i Gestió del Trànsit, convocats per l'Associació d'Enginyers de Trànsit i Tècnics de Mobilitat, estan enfocats a reconèixer la tasca d'aquelles dones que, des de l'Administració, la Universitat i l'Empresa privada, han treballat intensament pel trànsit i, especialment, per impulsar l'enginyeria de Trànsit a Espanya.

Premi Ig Nobel de la Pau

Setembre 2018

 

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS i del grup d’investigació DATS, ha rebut el premi IG Nobel de la Pau, de mans del científic Premi Nobel de Medicina 2017 Michael Rosbash, a la Cerimònia dels 28th First Annual Ig Nobel Prize celebrada a la Universitat de Harvard el 13 setembre 2018, per la seva investigació reflectida en l'article científic "Shouting and Cursing While Driving: Frequency, Reasons, Perceived Risk and Punishment”

Cristina Esteban, Andrea Serge, Maria-Luisa Ballestar, Jaime Sanmartín, Constanza Calatayud, i Beatriz Alamar també han estat premiats com co-autors de l'article científic i/o de la investigació en la qual es basa: "La Justicia en el Tráfico: Conocimiento y Valoración de la Población Española"

Els Premis Ig Nobel honren els èxits que fan que les persones RIGUIN, i després PENSIN. Els premis tenen com a objectiu celebrar l'inusual, honrar l'imaginatiu i estimular l'interès de la gent en la ciència, la medicina i la tecnologia.

Premi seguretat viària, al Profesor Luis Montoro

Juny 2018

 

El Professor Luis Montoro ha estat guardonat amb el Premi seguretat viària en la VII Edició dels Premis COPE València, que tenen com a objectiu reconèixer a empreses, associacions i particulars que al llarg de l'any han destacat per la seva tasca, treball i esforç en la promoció i millora de la Comunitat Valenciana. El lliurament dels guardons s'ha realitzat a València el 14 de juny de 2018.

Medalla d'Honor de la Carretera, al Dr. Francisco Alonso

Juny, 2018

 

Al Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS i del grup de recerca DATS, li ha estat concedida la Medalla d'Honor de la Carretera pels mèrits contrets al llarg de la seva vida professional, en un acte celebrat el 7 de juny.

En la seva doble faceta de professor i investigador des de fa 30 anys, el Dr. Francisco Alonso ha tractat l'accidentalitat des de la teoria i la ciència. Psicòleg de formació, va començar la seva trajectòria en la Unitat d'Investigació en Psicologia del Trànsit a la Universitat de València. Des d'aquí, va impulsar i va promoure la creació de l'Institut que ara dirigeix, un centre que és referència nacional en matèria de trànsit i seguretat viària. Però els seus treballs, lluny de reduir-se a l'àmbit teòric, han tingut sempre una clara vessant pràctica. Ha contribuït, per exemple, a la senyalització dels trams de concentració d'accidents, la reforma del Codi Penal o el desenvolupament de nombrosos reglaments i normatives a Espanya i en altres països. Com a investigador ha participat o dirigit més de 160 projectes realitzats per administracions, institucions i empreses. Tot aquest treball només es pot justificar, segons aquells que el coneixen bé, per la motivació i la il·lusió de complir un deure moral que té com a objectiu salvar vides.

Concessió Medalla d'Or del Forum Europa al Profesor Luis Montoro

Setembre, 2014

 

Ha estat concedida la Medalla d’Or del Fòrum Europa al profesor Luis Montoro, catedràtic de Seguretat Viària i director del grup d’investigació FACTHUM.lab de l’INTRAS, com a reconeixement a la seua trajectòria de treball i recerca en el camp del trànsit i la seguretat viària.

Creu al Mèrit Professional de la Policia Municipal de Madrid, al Professor Alonso

Juni, 2014

 

El 24 de juny de 2014, en ocasió de la celebració del Patró del Cos de la Policia Municipal, Sant Joan Baptista, el director de l'INTRAS Dr. Francisco Alonso va rebre la Cruz al Mèrit Professional de la Policia Municipal de Madrid, com a reconeixement al seu constant i fluida cooperació amb la Policia, amb els Municipis i l'àmbit urbà, i especialment amb la Policia Municipal, l'Ajuntament i amb els ciutadans de Madrid

Concessió Medalla d'Or al Mêrit Professional, al Professor Luis Montoro

Març, 2014

 

El passat 6 de Març, ha estat concedida la Medalla d’Or amb distintiu roig al Mèrit Professional, pel Consell General de Relacions Industrials i les Ciències del Treball, al profesor Luis Montoro, catedràtic de Seguretat Viària i director del grup d’investigació FACTHUM.lab de l’INTRAS, com a reconeixement a la seua trajectòria de treball i recerca en el camp del trànsit i la seguretat viària

.http://www.cgrict.com/prever14.html#medallas

Medalla al mèrit de la Seguretat Viària en la seva categoria de plata i distintiu blau, per a MAPFRE

Desembre, 2010

 

FUNDACIÓN MAPFRE va rebre la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària en la categoria de plata amb distintiu blau, que concedeix el Ministeri de l'Interior de fa 36 anys amb l'objectiu de reconèixer el compromís i l'aportació de la societat civil a la sensibilització social i a la lluita contra la sinistralitat viària.

En el cas concret de FUNDACIÓN MAPFRE, aquest guardó reconeix la tasca desenvolupada pel seu Instituto de Seguridad Vial a l'hora de fomentar l'educació viària a través de cursos, estudis d’investigació, campanyes divulgatives i distribució gratuïta de materials didàctics. També valora la seua implicació amb el desenvolupament d'accions i campanyes de seguretat viària, que ateny valors de compromís social, formació, comunicació, cooperació i innovació, especialment a Iberoamèrica.

Filomeno Mira, vicepresident de FUNDACIÓN MAPFRE, va recollir aquesta condecoració de mans del vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. En l'acte, que tingué lloc a la seu del Ministeri de l'Interior, a Madrid, també hi van ser presents José Luis Catalinas, director de FUNDACIÓN MAPFRE, Julio Laria, director general de l'Instituto de Seguridad Vial de FUNDACIÓN MAPFRE (en la imatge de la dreta), i Juan José Almagro, director general de Comunicació i Responsabilitat Social de MAPFRE, entre altres.

La Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària es va crear el 1974 a causa de l'increment del trànsit viari i a la necessitat de potenciar la seguretat, l’harmonia i la fluïdesa en la circulació per part de tots els usuaris de les vies públiques. Aquest distintiu destaca que “així com se sancionen les conductes antireglamentàries, s'honoren o premien les que comporten una important aportació a la seguretat viària, tinguen un notori relleu en la seua salvaguarda o constituïsquen un exemple encomiable per a la resta de la gent" 

Medalla al mèrit de la Seguretat Viària en la seva categoria de plata i distintiu blau, per a AUDI

Desembre, 2010

 

El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, lliura a Audi la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària en la categoria de plata i distintiu blau, com a reconeixement a l'activitat social desenvolupada per Attitudes al llarg dels últims deu anys en els àmbits de l'educació i la seguretat viàries.

Per part d'Audi, recull la condecoració el seu director, Manuel Caballero, qui se’n mostra molt agraït, ja que considera aquest reconeixement un honor i un estímul per continuar amb la tasca social que la marca desenvolupa amb l'objecte de contribuir a una major conscienciació viària de la nostra societat.

Tant el vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, com el director general de Trànsit, Pere Navarro, destaquen en els seus discursos el compromís d'Audi amb la seguretat viària i la seua contribució a la reducció dels accidents de trànsit a través de la tasca de conscienciació social desenvolupada per Attitudes en els últims anys.

La concessió d'aquest distintiu coincideix en el temps amb la celebració del 10 aniversari d'Attitudes, el Programa de Responsabilitat Social Corporativa que Audi va crear l'any 2000 amb l'objectiu de contribuir a reduir la sinistralitat viària en les nostres carreteres. Un compromís que la marca ha mantingut en el seu doble vessant: com a fabricant d'automòbils, investigant i incorporant les últimes tecnologies per crear vehicles més segurs, i com a companyia responsable, promovent la seguretat viària a través de la seua iniciativa social.

Entre altres accions desenvolupades per Attitudes en aquests 10 anys d'activitat, es poden destacar els cursos de l'Escuela de Educación Vial per on han passat més de 50.000 xiquets de diferents ciutats espanyoles. També, l'organització de 9 edicions de les seues jornades de reflexió sobre temàtiques de seguretat viària, amb la realització de 16 investigacions i la col·laboració de més de 300 experts d'entitats nacionals i internacionals.

Premis Prever 2010

Desembre, 2010

 

El passat cap de setmana, es va celebrar a Granada els Premis Nacionals i Internacionals de Prevenció de Riscos Laborals Prever 2010, que des de fa dotze anys organitza el Consell General de Relacions Industrials i Ciències del Treball i que enguany ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Granada. El professor D.Luis Montoro Gonzalez ha rebut el Premi Nacional de Prevenció de riscos laborals, servicis especials "Prever 2010".

http://www.seguridadysalud.ibermutuamur.es/Entregados-los-Premios-PREVER-2010.html

Don Jaime Sanmartín, Director del INTRAS i D. Alfredo Pérez-Rubalcaba.Premi Solidari de Seguretat Viària "Línea Directa"

Juny, 2010

 

 

Línea Directa Aseguradora és una companyia socialment responsable profundament compromesa amb la reducció dels accidents de trànsit a Espanya. Des dels seus inicis ha desenvolupat noves vies d'investigació i anàlisi que han afavorit l'adopció d'hàbits de conducció segura al nostre país. Per això, ha volgut reconèixer novament la tasca d'aquelles entitats, fundacions socials o personalitats que hagin demostrat el seu compromís amb la seguretat viària.

Així, el Premi Solidari de Seguretat Viària Línea Directa ha recaigut en l'Institut de Trànsit i Seguretat Viària (INTRAS), en reconeixement a la feina de conscienciació social que desenvolupa aquesta organització, sent un pioner en el nostre país en l'aplicació de la investigació científica i aplicada a la seguretat viària. Jaume Sanmartín, director de l'INTRAS, va rebre el guardó de mans del ministre de l'Interior, l'Excm. Sr Alfredo Pérez-Rubalcaba.

Premi Barcelona de Seguretat Viària Memorial M. Àngels Jiménez XV Edició

Abril 2010

 


Premi al Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària, una de les tres modalitats que preveu la XV edició del Premi Barcelona de Seguretat Viària Memorial M. Àngels Jiménez en la modalitat de Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària.

En la modalitat de Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària, el jurat ha elegit la campanya de comunicació: “El carrer també és meu. Els nens, les ciutats i la seguretat viària” d'ATTITUDES, Iniciativa social d'AUDI. Institut de Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València, per tractar-se d'una campanya divulgativa basada en els resultats d'un estudi que analitza els hàbits de desplaçament i que incideix en la millora de l'educació viària dels xiquets i les xiquetes i de les seues famílies.

Promogut per l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el RACC, l'associació P(A)T i la companyia asseguradora AXA Seguros, l'objectiu del premi és promoure la recerca i difondre experiències o projectes sobre educació i seguretat viària urbana.

Premi Especial a la Formació i l'Aplicació de les Noves Tecnologies en Prevenció de Riscos Laborals, al sistema PREVISIM-SICAM

Juny, 2007

 

El Simulador de Prevenció de Riscos Laborals de Trànsit, PREVISIM-SICAM, ha estat reconegut amb el "Premi Especial a la Formació i l'Aplicació de les Noves Tecnologies en Prevenció de Riscos Laborals", atorgat en LABORÀLIA 2007 per la Fundació Comunitat Valenciana per a la Prevenció de Riscos Laborals.

Segons ha assenyalat Román Ceballos, permetrà traslladar als professionals del transport l'increment de la percepció del risc i el canvi d'actituds. A més, permet la possibilitat d'adaptar els continguts del simulador a les situacions canviants de l'entorn laboral, a les característiques especials de l'empresa i a allò que les diferents lleis o directrius dictaminen. 

Premi "MetraSeis" a la contribució més innovadora

Setembre, 2006

 

El IV Congrés de Metodologia d'Enquestes, promogut per la Societat Internacional de Professionals de la Recerca en Enquestes (SIPIE) i organitzat per la Universitat Pública de Navarra, s'ha celebrat a Pamplona els dies 20 a 22 de setembre de 2006.

En la seva segona edició, el Premi MetraSeis a la contribució més innovadora en el camp de la metodologia d'enquestes va recaure en el treball 'Mètode Metras de seqüenciació d'esdeveniments en l'àmbit del qüestionari estadístic d'accidents de circulació' realitzat per M. Teresa Tormo, Jaume Sanmartín, Maurici Chisvert i Manuel Andreu, membres del grup de recerca METRAS del institut.

Accèssit "Colaboración Universidad-Empresa"

Novembre, 2001

 

Des de 1992 l'INTRAS i AUMAR estableixen una línia de col · laboració continuada per al desenvolupament d'una sèrie d'estudis, investigacions i accions al voltant de la millora de la seguretat a l'Autopista del Mare Nostrum (A7), de la qual és concessionària AUMAR.

L'objectiu de la col·laboració ha estat, entre altres, l'estudi dels accidents i incidents en l'autopistes, així com la investigació del nivell d'alerta en la conducció i la percepció del risc, per tal d'elaborar posteriorment un conjunt de mesures i accions per millorar la seguretat viària a l'autopista, les vies en què el trànsit és més segur i en què l'accidentalitat es veu majorment explicada pel factor humà. No cap la menor dubta que aquesta línia d'estudi i investigació desenvolupada entre l'INTRAS i AUMAR ha tingut i té un impacte social que transcendeix els límits de la cooperació universitat-empresa.

Trofeu CEA Nacional de Seguretat Viària, a l'INTRAS

Desembre, 2000

 

El Comissariat Europeu de l'Automòbil (CEA) ha concedit a l'INTRAS el Trofeu CEA Nacional de Seguretat Viària com a reconeixement a la meritòria tasca social en favor de la prevenció dels accidents de trànsit, gràcies a la seva tasca investigadora, docent i d'assessorament al camp de la Seguretat Viària.

Premi internacional a l'estudi ALERTA

Setembre, 1999

 

Al congrés anual de IBTTA (International Bridge, Tunnel & Turnpike Association), celebrat a Halifax (Canadà) li ha estat concedit un premi a l'estudi ALERTA (Factors i estratègies d'Intervenció Sobre el Nivell d'Alerta del conductor a l'Autopista), que ha desenvolupat l'INTRAS (Institut Universitari de Trànsit i seguretat viària) de la Universitat de València per encàrrec de AUMAR (Autopistes del Mare Nostrum).

La IBBTA és una prestigiosa associació mundial que representa societats i empreses de ponts, túnels i autopistes de peatge, amb membres en els cinc continents i que té la seu a Washington DC.

Tots els anys, en la reunió anual, atorguen un conjunt de premis a aquelles investigacions que consideren que són creatives i innovadores i que serveixen per millorar la fluïdesa del trànsit, les condicions mediambientals, la seguretat viària, etc., En aquestes vies de comunicació.

Medalla d'argent al mèrit de la seguretat viària

Gener, 1999

 

El 27 de gener el director general de Trànsit va imposar a Luis Montoro González , director de l'INTRAS , la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària , en la categoria d'argent amb distintiu blau , en reconeixement a les aportacions tècniques i la tasca pedagògica i formativa de l' Institut de Trànsit i Seguretat Viària .

L'acte d'imposició de la medalla va tenir lloc en el marc de les Jornades per a la presentació de 1999 com a any de l'Educació Viària , celebrades del 25 al 29 de gener de 1999 a la ciutat de Palma de Mallorca .

La iniciativa que ha donat origen a la concessió d'aquesta distinció que atorga el Ministeri de l'Interior a proposta de la Direcció General de Trànsit suposa un reconeixement a les tasques realitzades per l'INTRAS en nom de la millora de la seguretat Viària .

Les múltiples col·laboracions amb institucions públiques , les diferents activitats d'orientació, complementàries a la formació de membres dels cossos de la Guàrdia Civil i Policies Locals , i , en definitiva l'especial inclinació cap a la seguretat viària mostrada pel seu director , han fet que donin les condicions exigides en l'article 1 del Reial Decret 2464/74 , del 9 d'agost , que diu així : "... es crea la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària per premiar les persones naturals o jurídiques que s'hagin destacat per les seves activitats a favor de la seguretat de la circulació ( ... ) o per la seva col·laboració en forma rellevant amb les autoritats i agents a qui competeix la seva ordenació i control , prestant serveis eminents tant des del punt de vista tècnic o pedagògic , com en l'ordre econòmic o social " .

La missió de l'INTRAS és treballar per a la nostra societat en la millora de la seguretat viària, a través de la investigació i la intervenció en el factor humà i en la seva relació amb l'ús de la tecnologia . La concessió d'aquesta medalla és el reconeixement d'aquesta tasca , dels seus promotors i de tots els que en major o menor mesura hem col·laborat en aquesta parcel·la del treball de l'INTRAS .

Premi a la "Cooperación Universidad-Sociedad"

Maig, 1997

 

El nostre director, Luis Montoro, ha rebut el premi que el Consell Social de la Universitat de València concedeix a la "Cooperación Universidad-Sociedad", en la modalitat d'Investigació Aplicada, en reconeixement a la tasca desenvolupada al camp de les Ciències Socials.