Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Premi Prever 2019, a l'INTRAS

Febrer, 2020

 

El Consell General de Relacions Industrials i Ciències de l'Treball, (CGRICT), ha concedit a l'INTRAS el Premi Prever 2019 en la seva Categoria de Seguretat Viària, en virtut dels mèrits contrets per la seva tasca en pro de la implantació i divulgació de la prevenció de riscos laborals.

Aquest Consell General ve concedint anualment, des de 1998, els premis nacionals i internacionals de prevenció denominats PREVER, la finalitat és premiar a diferents professionals, empreses o entitats que destaquin per la seva tasca en pro de la prevenció dels riscos laborals dins i fora d'Espanya.

El lliurament d'aquest guardó s'ha realitzat en el transcurs de la XXI Jornades Tècniques de Prevenció de Riscos Laborals i Responsabilitat Social, (Premis Nacionals i Internacionals de Prevenció "Prever 2019") que s'han celebrat els dies 28 i 29 de febrer de 2020 a Ciudad Real, i va ser recollit pel Dr. Luis Montoro, membre d'aquest Institut i Catedràtic de seguretat viària. 

Creu dels Serveis Distingits de les Relacions Industrials i Ciències de l’Treball, al Dr. Luis Montoro

Febrer, 2020

 

El Professor Dr. Luis Montoro, Director del grup de recerca FACTHUM.lab de l'INTRAS, ha estat distingit amb la Creu dels Serveis Distingits de les Relacions Industrials i les Ciències de l'Treball, en reconeixement als excepcionals serveis prestats a la societat en l'àmbit de la seguretat viària.

El guardó, concedit pel Consell General de Relacions Industrials i Llicenciats en Ciències de l'Treball d'Espanya, li va ser lliurat en el transcurs de la XXI Jornades Tècniques de Prevenció de Riscos Laborals i Responsabilitat Social celebrades a Ciudad Real els dies 28 i 29 de febrer de 2020.

Així mateix, se li va atorgar el títol que l'acredita com a Membre d'Honor de el Consell General i de el capítol de la Creu dels Serveis Distingits. 

Premi Dona i Gestió del Trànsit, a la Dra. Cristina Esteban

Novembre, 2018

 

La Dra. Cristina Esteban, Secretària de l'INTRAS i investigadora del grup de recerca DATS, ha rebut el premi Dona i Gestió del Trànsit en la seva 4a edició, en la cerimònia que ha tingut lloc el 21 de novembre a Madrid.

Els premis Dona i Gestió del Trànsit, convocats per l'Associació d'Enginyers de Trànsit i Tècnics de Mobilitat, estan enfocats a reconèixer la tasca d'aquelles dones que, des de l'Administració, la Universitat i l'Empresa privada, han treballat intensament pel trànsit i, especialment, per impulsar l'enginyeria de Trànsit a Espanya.

Premi Ig Nobel de la Pau

Setembre 2018

 

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS i del grup d’investigació DATS, ha rebut el premi IG Nobel de la Pau, de mans del científic Premi Nobel de Medicina 2017 Michael Rosbash, a la Cerimònia dels 28th First Annual Ig Nobel Prize celebrada a la Universitat de Harvard el 13 setembre 2018, per la seva investigació reflectida en l'article científic "Shouting and Cursing While Driving: Frequency, Reasons, Perceived Risk and Punishment”

Cristina Esteban, Andrea Serge, Maria-Luisa Ballestar, Jaime Sanmartín, Constanza Calatayud, i Beatriz Alamar també han estat premiats com co-autors de l'article científic i/o de la investigació en la qual es basa: "La Justicia en el Tráfico: Conocimiento y Valoración de la Población Española"

Els Premis Ig Nobel honren els èxits que fan que les persones RIGUIN, i després PENSIN. Els premis tenen com a objectiu celebrar l'inusual, honrar l'imaginatiu i estimular l'interès de la gent en la ciència, la medicina i la tecnologia.

Premi seguretat viària, al Profesor Luis Montoro

Juny 2018

 

El Professor Luis Montoro ha estat guardonat amb el Premi seguretat viària en la VII Edició dels Premis COPE València, que tenen com a objectiu reconèixer a empreses, associacions i particulars que al llarg de l'any han destacat per la seva tasca, treball i esforç en la promoció i millora de la Comunitat Valenciana. El lliurament dels guardons s'ha realitzat a València el 14 de juny de 2018.

Medalla d'Honor de la Carretera, al Dr. Francisco Alonso

Juny, 2018

 

Al Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS i del grup de recerca DATS, li ha estat concedida la Medalla d'Honor de la Carretera pels mèrits contrets al llarg de la seva vida professional, en un acte celebrat el 7 de juny.

En la seva doble faceta de professor i investigador des de fa 30 anys, el Dr. Francisco Alonso ha tractat l'accidentalitat des de la teoria i la ciència. Psicòleg de formació, va començar la seva trajectòria en la Unitat d'Investigació en Psicologia del Trànsit a la Universitat de València. Des d'aquí, va impulsar i va promoure la creació de l'Institut que ara dirigeix, un centre que és referència nacional en matèria de trànsit i seguretat viària. Però els seus treballs, lluny de reduir-se a l'àmbit teòric, han tingut sempre una clara vessant pràctica. Ha contribuït, per exemple, a la senyalització dels trams de concentració d'accidents, la reforma del Codi Penal o el desenvolupament de nombrosos reglaments i normatives a Espanya i en altres països. Com a investigador ha participat o dirigit més de 160 projectes realitzats per administracions, institucions i empreses. Tot aquest treball només es pot justificar, segons aquells que el coneixen bé, per la motivació i la il·lusió de complir un deure moral que té com a objectiu salvar vides.

Concessió Medalla d'Or del Forum Europa al Profesor Luis Montoro

Setembre, 2014

 

Ha estat concedida la Medalla d’Or del Fòrum Europa al profesor Luis Montoro, catedràtic de Seguretat Viària i director del grup d’investigació FACTHUM.lab de l’INTRAS, com a reconeixement a la seua trajectòria de treball i recerca en el camp del trànsit i la seguretat viària.

Creu al Mèrit Professional de la Policia Municipal de Madrid, al Professor Alonso

Juni, 2014

 

El 24 de juny de 2014, en ocasió de la celebració del Patró del Cos de la Policia Municipal, Sant Joan Baptista, el director de l'INTRAS Dr. Francisco Alonso va rebre la Cruz al Mèrit Professional de la Policia Municipal de Madrid, com a reconeixement al seu constant i fluida cooperació amb la Policia, amb els Municipis i l'àmbit urbà, i especialment amb la Policia Municipal, l'Ajuntament i amb els ciutadans de Madrid

Concessió Medalla d'Or al Mêrit Professional, al Professor Luis Montoro

Març, 2014

 

El passat 6 de Març, ha estat concedida la Medalla d’Or amb distintiu roig al Mèrit Professional, pel Consell General de Relacions Industrials i les Ciències del Treball, al profesor Luis Montoro, catedràtic de Seguretat Viària i director del grup d’investigació FACTHUM.lab de l’INTRAS, com a reconeixement a la seua trajectòria de treball i recerca en el camp del trànsit i la seguretat viària

.http://www.cgrict.com/prever14.html#medallas

Premis Prever 2010

Desembre, 2010

 

El passat cap de setmana, es va celebrar a Granada els Premis Nacionals i Internacionals de Prevenció de Riscos Laborals Prever 2010, que des de fa dotze anys organitza el Consell General de Relacions Industrials i Ciències del Treball i que enguany ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Granada. El professor D.Luis Montoro Gonzalez ha rebut el Premi Nacional de Prevenció de riscos laborals, servicis especials "Prever 2010".

http://www.seguridadysalud.ibermutuamur.es/Entregados-los-Premios-PREVER-2010.html

Don Jaime Sanmartín, Director del INTRAS i D. Alfredo Pérez-Rubalcaba.Premi Solidari de Seguretat Viària "Línea Directa"

Juny, 2010

 

 

Línea Directa Aseguradora és una companyia socialment responsable profundament compromesa amb la reducció dels accidents de trànsit a Espanya. Des dels seus inicis ha desenvolupat noves vies d'investigació i anàlisi que han afavorit l'adopció d'hàbits de conducció segura al nostre país. Per això, ha volgut reconèixer novament la tasca d'aquelles entitats, fundacions socials o personalitats que hagin demostrat el seu compromís amb la seguretat viària.

Així, el Premi Solidari de Seguretat Viària Línea Directa ha recaigut en l'Institut de Trànsit i Seguretat Viària (INTRAS), en reconeixement a la feina de conscienciació social que desenvolupa aquesta organització, sent un pioner en el nostre país en l'aplicació de la investigació científica i aplicada a la seguretat viària. Jaume Sanmartín, director de l'INTRAS, va rebre el guardó de mans del ministre de l'Interior, l'Excm. Sr Alfredo Pérez-Rubalcaba.

Premi Barcelona de Seguretat Viària Memorial M. Àngels Jiménez XV Edició

Abril 2010


Award for best published work on road safety, one of the three modes listed in the fifteenth edition of Road Safety Award Barcelona M. Angels Jiménez in the category of Best informative work on road safety.

Premi al Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària, una de les tres modalitats que preveu la XV edició del Premi Barcelona de Seguretat Viària Memorial M. Àngels Jiménez en la modalitat de Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària.

En la modalitat de Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària, el jurat ha elegit la campanya de comunicació: “El carrer també és meu. Els nens, les ciutats i la seguretat viària” d'ATTITUDES, Iniciativa social d'AUDI. Institut de Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València, per tractar-se d'una campanya divulgativa basada en els resultats d'un estudi que analitza els hàbits de desplaçament i que incideix en la millora de l'educació viària dels xiquets i les xiquetes i de les seues famílies.

Promogut per l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el RACC, l'associació P(A)T i la companyia asseguradora AXA Seguros, l'objectiu del premi és promoure la recerca i difondre experiències o projectes sobre educació i seguretat viària urbana.

Premi "MetraSeis" a la contribució més innovadora

Setembre, 2006

 

El IV Congrés de Metodologia d'Enquestes, promogut per la Societat Internacional de Professionals de la Recerca en Enquestes (SIPIE) i organitzat per la Universitat Pública de Navarra, s'ha celebrat a Pamplona els dies 20 a 22 de setembre de 2006.

En la seva segona edició, el Premi MetraSeis a la contribució més innovadora en el camp de la metodologia d'enquestes va recaure en el treball 'Mètode Metras de seqüenciació d'esdeveniments en l'àmbit del qüestionari estadístic d'accidents de circulació' realitzat per M. Teresa Tormo, Jaume Sanmartín, Maurici Chisvert i Manuel Andreu, membres del grup de recerca METRAS del institut.

Accèssit "Colaboración Universidad-Empresa"

Novembre, 2001

 

Des de 1992 l'INTRAS i AUMAR estableixen una línia de col · laboració continuada per al desenvolupament d'una sèrie d'estudis, investigacions i accions al voltant de la millora de la seguretat a l'Autopista del Mare Nostrum (A7), de la qual és concessionària AUMAR.

L'objectiu de la col·laboració ha estat, entre altres, l'estudi dels accidents i incidents en l'autopistes, així com la investigació del nivell d'alerta en la conducció i la percepció del risc, per tal d'elaborar posteriorment un conjunt de mesures i accions per millorar la seguretat viària a l'autopista, les vies en què el trànsit és més segur i en què l'accidentalitat es veu majorment explicada pel factor humà. No cap la menor dubta que aquesta línia d'estudi i investigació desenvolupada entre l'INTRAS i AUMAR ha tingut i té un impacte social que transcendeix els límits de la cooperació universitat-empresa.

Premi internacional a l'estudi ALERTA

Setembre, 1999

 

Al congrés anual de IBTTA (International Bridge, Tunnel & Turnpike Association), celebrat a Halifax (Canadà) li ha estat concedit un premi a l'estudi ALERTA (Factors i estratègies d'Intervenció Sobre el Nivell d'Alerta del conductor a l'Autopista), que ha desenvolupat l'INTRAS (Institut Universitari de Trànsit i seguretat viària) de la Universitat de València per encàrrec de AUMAR (Autopistes del Mare Nostrum).

La IBBTA és una prestigiosa associació mundial que representa societats i empreses de ponts, túnels i autopistes de peatge, amb membres en els cinc continents i que té la seu a Washington DC.

Tots els anys, en la reunió anual, atorguen un conjunt de premis a aquelles investigacions que consideren que són creatives i innovadores i que serveixen per millorar la fluïdesa del trànsit, les condicions mediambientals, la seguretat viària, etc., En aquestes vies de comunicació.

Medalla d'argent al mèrit de la seguretat viària

Gener, 1999

 

El 27 de gener el director general de Trànsit va imposar a Luis Montoro González , director de l'INTRAS , la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària , en la categoria d'argent amb distintiu blau , en reconeixement a les aportacions tècniques i la tasca pedagògica i formativa de l' Institut de Trànsit i Seguretat Viària .

L'acte d'imposició de la medalla va tenir lloc en el marc de les Jornades per a la presentació de 1999 com a any de l'Educació Viària , celebrades del 25 al 29 de gener de 1999 a la ciutat de Palma de Mallorca .

La iniciativa que ha donat origen a la concessió d'aquesta distinció que atorga el Ministeri de l'Interior a proposta de la Direcció General de Trànsit suposa un reconeixement a les tasques realitzades per l'INTRAS en nom de la millora de la seguretat Viària .

Les múltiples col·laboracions amb institucions públiques , les diferents activitats d'orientació, complementàries a la formació de membres dels cossos de la Guàrdia Civil i Policies Locals , i , en definitiva l'especial inclinació cap a la seguretat viària mostrada pel seu director , han fet que donin les condicions exigides en l'article 1 del Reial Decret 2464/74 , del 9 d'agost , que diu així : "... es crea la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària per premiar les persones naturals o jurídiques que s'hagin destacat per les seves activitats a favor de la seguretat de la circulació ( ... ) o per la seva col·laboració en forma rellevant amb les autoritats i agents a qui competeix la seva ordenació i control , prestant serveis eminents tant des del punt de vista tècnic o pedagògic , com en l'ordre econòmic o social " .

La missió de l'INTRAS és treballar per a la nostra societat en la millora de la seguretat viària, a través de la investigació i la intervenció en el factor humà i en la seva relació amb l'ús de la tecnologia . La concessió d'aquesta medalla és el reconeixement d'aquesta tasca , dels seus promotors i de tots els que en major o menor mesura hem col·laborat en aquesta parcel·la del treball de l'INTRAS .

Premi a la "Cooperación Universidad-Sociedad"

Maig, 1997

 

El nostre director, Luis Montoro, ha rebut el premi que el Consell Social de la Universitat de València concedeix a la "Cooperación Universidad-Sociedad", en la modalitat d'Investigació Aplicada, en reconeixement a la tasca desenvolupada al camp de les Ciències Socials.