Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Medalla al mèrit de la Seguretat Viària en la seva categoria de plata i distintiu blau, a l'INTRAS

Desembre, 2021

 

El Ministeri de l'Interior, a proposta de la Direcció General de Trànsit, ha concedit la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària en la categoria de plata amb distintiu blau a l'INTRAS, lliurada en un acte celebrat l'1 de desembre de 2021, a Madrid.

Ha recollit la medalla el Prof. Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS, de mà del Ministre de l'Interior, després d'una glossa a càrrec del catedràtic de seguretat viària Dr. Luis Montoro.

La concessió d'aquesta distinció ve donada com a reconeixement a la seva trajectòria llarga i exemplar en els seus més de 25 anys d'història i activitats constants en l'àmbit de la seguretat viària, el trànsit, la mobilitat i el transport.

La concessió d'aquesta distinció ve donada com a reconeixement pels 25 anys d'història en què han desenvolupat gairebé 400 projectes de recerca en l'àmbit de la seguretat viària, el trànsit, la mobilitat i el transport per a administracions i empreses nacionals i internacionals; publicat 140 llibres, més de 250 articles científics a revistes especialitzades, han dirigit i realitzat més de 63 tesis doctorals i rebut més de 25 premis de reconeixement a la seva tasca científica i formativa.

El Ministre Grande-Marlaska, en la seva intervenció, ha agraït la implicació de l'INTRAS amb la seguretat viària al·ludint al fet que en els seus més de 25 anys d'història ha fomentat la investigació, el desenvolupament i la innovació en aquest camp, destacant a més el seu paper essencial en el camp de la docència i formació especialitzada. 

Reconeixement ITS Espanya 2020, a l'INTRAS

Juliol, 2020

 

L'INTRAS ha rebut, de la mà d'ITS Espanya, el reconeixement al Millor proveïdor d'ITS Espanya pel suport tècnic-administratiu en C-Roads

Els premis ITS Espanya 2020 han estat lliurats a la cerimònia de Cloenda del XX Congrés Espanyol sobre Sistemes Intel·ligents de Transport que s'ha celebrat del 14 al 16 de juliol de 2020 a Madrid.

El projecte C-Roads Spain està compost per 5 pilots, cada un d'ells amb la seva particular conjunt de tecnologies i serveis C-ITS i amb la participació de diferents socis., Entre ells el INTRAS. Aquesta heterogeneïtat té com a objectiu cobrir un ampli espectre de casos, per tal d'avaluar l'impacte de la mobilitat connectada en molts escenaris representatius.

C-Roads Spain forma part de la Plataforma C-Roads, una iniciativa conjunta dels estats membres europeus i els operadors de carreteres per provar i posar en pràctica els serveis C-ITS a la llum de l'harmonització i la interoperabilitat transfrontereres. 

Premi Prever 2019, a l'INTRAS

Febrer, 2020

 

El Consell General de Relacions Industrials i Ciències de l'Treball, (CGRICT), ha concedit a l'INTRAS el Premi Prever 2019 en la seva Categoria de Seguretat Viària, en virtut dels mèrits contrets per la seva tasca en pro de la implantació i divulgació de la prevenció de riscos laborals.

Aquest Consell General ve concedint anualment, des de 1998, els premis nacionals i internacionals de prevenció denominats PREVER, la finalitat és premiar a diferents professionals, empreses o entitats que destaquin per la seva tasca en pro de la prevenció dels riscos laborals dins i fora d'Espanya.

El lliurament d'aquest guardó s'ha realitzat en el transcurs de la XXI Jornades Tècniques de Prevenció de Riscos Laborals i Responsabilitat Social, (Premis Nacionals i Internacionals de Prevenció "Prever 2019") que s'han celebrat els dies 28 i 29 de febrer de 2020 a Ciudad Real, i va ser recollit pel Dr. Luis Montoro, membre d'aquest Institut i Catedràtic de seguretat viària. 

Don Jaime Sanmartín, Director del INTRAS i D. Alfredo Pérez-Rubalcaba.Premi Solidari de Seguretat Viària "Línea Directa"

Juny, 2010

 

 

Línea Directa Aseguradora és una companyia socialment responsable profundament compromesa amb la reducció dels accidents de trànsit a Espanya. Des dels seus inicis ha desenvolupat noves vies d'investigació i anàlisi que han afavorit l'adopció d'hàbits de conducció segura al nostre país. Per això, ha volgut reconèixer novament la tasca d'aquelles entitats, fundacions socials o personalitats que hagin demostrat el seu compromís amb la seguretat viària.

Així, el Premi Solidari de Seguretat Viària Línea Directa ha recaigut en l'Institut de Trànsit i Seguretat Viària (INTRAS), en reconeixement a la feina de conscienciació social que desenvolupa aquesta organització, sent un pioner en el nostre país en l'aplicació de la investigació científica i aplicada a la seguretat viària. Jaume Sanmartín, director de l'INTRAS, va rebre el guardó de mans del ministre de l'Interior, l'Excm. Sr Alfredo Pérez-Rubalcaba.

Accèssit "Colaboración Universidad-Empresa"

Novembre, 2001

 

Des de 1992 l'INTRAS i AUMAR estableixen una línia de col · laboració continuada per al desenvolupament d'una sèrie d'estudis, investigacions i accions al voltant de la millora de la seguretat a l'Autopista del Mare Nostrum (A7), de la qual és concessionària AUMAR.

L'objectiu de la col·laboració ha estat, entre altres, l'estudi dels accidents i incidents en l'autopistes, així com la investigació del nivell d'alerta en la conducció i la percepció del risc, per tal d'elaborar posteriorment un conjunt de mesures i accions per millorar la seguretat viària a l'autopista, les vies en què el trànsit és més segur i en què l'accidentalitat es veu majorment explicada pel factor humà. No cap la menor dubta que aquesta línia d'estudi i investigació desenvolupada entre l'INTRAS i AUMAR ha tingut i té un impacte social que transcendeix els límits de la cooperació universitat-empresa.

Trofeu CEA Nacional de Seguretat Viària, a l'INTRAS

Desembre, 2000

 

El Comissariat Europeu de l'Automòbil (CEA) ha concedit a l'INTRAS el Trofeu CEA Nacional de Seguretat Viària com a reconeixement a la meritòria tasca social en favor de la prevenció dels accidents de trànsit, gràcies a la seva tasca investigadora, docent i d'assessorament al camp de la Seguretat Viària.

Medalla d'argent al mèrit de la seguretat viària

Gener, 1999

 

El 27 de gener el director general de Trànsit va imposar a Luis Montoro González , director de l'INTRAS , la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària , en la categoria d'argent amb distintiu blau , en reconeixement a les aportacions tècniques i la tasca pedagògica i formativa de l' Institut de Trànsit i Seguretat Viària .

L'acte d'imposició de la medalla va tenir lloc en el marc de les Jornades per a la presentació de 1999 com a any de l'Educació Viària , celebrades del 25 al 29 de gener de 1999 a la ciutat de Palma de Mallorca .

La iniciativa que ha donat origen a la concessió d'aquesta distinció que atorga el Ministeri de l'Interior a proposta de la Direcció General de Trànsit suposa un reconeixement a les tasques realitzades per l'INTRAS en nom de la millora de la seguretat Viària .

Les múltiples col·laboracions amb institucions públiques , les diferents activitats d'orientació, complementàries a la formació de membres dels cossos de la Guàrdia Civil i Policies Locals , i , en definitiva l'especial inclinació cap a la seguretat viària mostrada pel seu director , han fet que donin les condicions exigides en l'article 1 del Reial Decret 2464/74 , del 9 d'agost , que diu així : "... es crea la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària per premiar les persones naturals o jurídiques que s'hagin destacat per les seves activitats a favor de la seguretat de la circulació ( ... ) o per la seva col·laboració en forma rellevant amb les autoritats i agents a qui competeix la seva ordenació i control , prestant serveis eminents tant des del punt de vista tècnic o pedagògic , com en l'ordre econòmic o social " .

La missió de l'INTRAS és treballar per a la nostra societat en la millora de la seguretat viària, a través de la investigació i la intervenció en el factor humà i en la seva relació amb l'ús de la tecnologia . La concessió d'aquesta medalla és el reconeixement d'aquesta tasca , dels seus promotors i de tots els que en major o menor mesura hem col·laborat en aquesta parcel·la del treball de l'INTRAS .