Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Premi Internacional ITS Espanya 2020 a l'INTRANT

Juliol, 2020

 

L'Institut Nacional de Trànsit i Transport Terrestre (INTRANT) de la República Dominicana ha rebut el Premi ITS Espanya 2020

En la cerimònia de Cloenda del XX Congrés Espanyol sobre Sistemes Intel·ligents de Transport que s'ha celebrat del 14 al 16 de juliol de 2020 a Madrid, s'ha fet lliurament del Premi ITS Espanya 2020 al projecte "Interoperabilitat del segur electrònic del Sistema Integrat del Transport públic de Passatgers de Sant Domingo -Oficina Metropolitana de Serveis d'Autobusos, Metro i Teleférico- i posada en marxa de la targeta electrònica SD GO a través d'un estàndard tecnològic i un sistema central de pagaments", dut a terme pel INTRANT amb el suport tècnic i financer del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID).

El projecte té relació amb el conveni de col·laboració per a la realització d'activitats de capacitació, investigació i assessorament signat entre l'INTRANT i l'INTRAS.

Premi Ig Nobel de la Pau

Setembre 2018

 

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS i del grup d’investigació DATS, ha rebut el premi IG Nobel de la Pau, de mans del científic Premi Nobel de Medicina 2017 Michael Rosbash, a la Cerimònia dels 28th First Annual Ig Nobel Prize celebrada a la Universitat de Harvard el 13 setembre 2018, per la seva investigació reflectida en l'article científic "Shouting and Cursing While Driving: Frequency, Reasons, Perceived Risk and Punishment”

Cristina Esteban, Andrea Serge, Maria-Luisa Ballestar, Jaime Sanmartín, Constanza Calatayud, i Beatriz Alamar també han estat premiats com co-autors de l'article científic i/o de la investigació en la qual es basa: "La Justicia en el Tráfico: Conocimiento y Valoración de la Población Española"

Els Premis Ig Nobel honren els èxits que fan que les persones RIGUIN, i després PENSIN. Els premis tenen com a objectiu celebrar l'inusual, honrar l'imaginatiu i estimular l'interès de la gent en la ciència, la medicina i la tecnologia.

Medalla al mèrit de la Seguretat Viària en la seva categoria de plata i distintiu blau, per a MAPFRE

Desembre, 2010

 

FUNDACIÓN MAPFRE va rebre la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària en la categoria de plata amb distintiu blau, que concedeix el Ministeri de l'Interior de fa 36 anys amb l'objectiu de reconèixer el compromís i l'aportació de la societat civil a la sensibilització social i a la lluita contra la sinistralitat viària.

En el cas concret de FUNDACIÓN MAPFRE, aquest guardó reconeix la tasca desenvolupada pel seu Instituto de Seguridad Vial a l'hora de fomentar l'educació viària a través de cursos, estudis d’investigació, campanyes divulgatives i distribució gratuïta de materials didàctics. També valora la seua implicació amb el desenvolupament d'accions i campanyes de seguretat viària, que ateny valors de compromís social, formació, comunicació, cooperació i innovació, especialment a Iberoamèrica.

Filomeno Mira, vicepresident de FUNDACIÓN MAPFRE, va recollir aquesta condecoració de mans del vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. En l'acte, que tingué lloc a la seu del Ministeri de l'Interior, a Madrid, també hi van ser presents José Luis Catalinas, director de FUNDACIÓN MAPFRE, Julio Laria, director general de l'Instituto de Seguridad Vial de FUNDACIÓN MAPFRE (en la imatge de la dreta), i Juan José Almagro, director general de Comunicació i Responsabilitat Social de MAPFRE, entre altres.

La Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària es va crear el 1974 a causa de l'increment del trànsit viari i a la necessitat de potenciar la seguretat, l’harmonia i la fluïdesa en la circulació per part de tots els usuaris de les vies públiques. Aquest distintiu destaca que “així com se sancionen les conductes antireglamentàries, s'honoren o premien les que comporten una important aportació a la seguretat viària, tinguen un notori relleu en la seua salvaguarda o constituïsquen un exemple encomiable per a la resta de la gent" 

Medalla al mèrit de la Seguretat Viària en la seva categoria de plata i distintiu blau, per a AUDI

Desembre, 2010

 

El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, lliura a Audi la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària en la categoria de plata i distintiu blau, com a reconeixement a l'activitat social desenvolupada per Attitudes al llarg dels últims deu anys en els àmbits de l'educació i la seguretat viàries.

Per part d'Audi, recull la condecoració el seu director, Manuel Caballero, qui se’n mostra molt agraït, ja que considera aquest reconeixement un honor i un estímul per continuar amb la tasca social que la marca desenvolupa amb l'objecte de contribuir a una major conscienciació viària de la nostra societat.

Tant el vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, com el director general de Trànsit, Pere Navarro, destaquen en els seus discursos el compromís d'Audi amb la seguretat viària i la seua contribució a la reducció dels accidents de trànsit a través de la tasca de conscienciació social desenvolupada per Attitudes en els últims anys.

La concessió d'aquest distintiu coincideix en el temps amb la celebració del 10 aniversari d'Attitudes, el Programa de Responsabilitat Social Corporativa que Audi va crear l'any 2000 amb l'objectiu de contribuir a reduir la sinistralitat viària en les nostres carreteres. Un compromís que la marca ha mantingut en el seu doble vessant: com a fabricant d'automòbils, investigant i incorporant les últimes tecnologies per crear vehicles més segurs, i com a companyia responsable, promovent la seguretat viària a través de la seua iniciativa social.

Entre altres accions desenvolupades per Attitudes en aquests 10 anys d'activitat, es poden destacar els cursos de l'Escuela de Educación Vial per on han passat més de 50.000 xiquets de diferents ciutats espanyoles. També, l'organització de 9 edicions de les seues jornades de reflexió sobre temàtiques de seguretat viària, amb la realització de 16 investigacions i la col·laboració de més de 300 experts d'entitats nacionals i internacionals.

Premi Barcelona de Seguretat Viària Memorial M. Àngels Jiménez XV Edició

Abril 2010

 


Premi al Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària, una de les tres modalitats que preveu la XV edició del Premi Barcelona de Seguretat Viària Memorial M. Àngels Jiménez en la modalitat de Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària.

En la modalitat de Millor Treball Divulgatiu sobre Seguretat Viària, el jurat ha elegit la campanya de comunicació: “El carrer també és meu. Els nens, les ciutats i la seguretat viària” d'ATTITUDES, Iniciativa social d'AUDI. Institut de Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València, per tractar-se d'una campanya divulgativa basada en els resultats d'un estudi que analitza els hàbits de desplaçament i que incideix en la millora de l'educació viària dels xiquets i les xiquetes i de les seues famílies.

Promogut per l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el RACC, l'associació P(A)T i la companyia asseguradora AXA Seguros, l'objectiu del premi és promoure la recerca i difondre experiències o projectes sobre educació i seguretat viària urbana.

Premi Especial a la Formació i l'Aplicació de les Noves Tecnologies en Prevenció de Riscos Laborals, al sistema PREVISIM-SICAM

Juny, 2007

 

El Simulador de Prevenció de Riscos Laborals de Trànsit, PREVISIM-SICAM, ha estat reconegut amb el "Premi Especial a la Formació i l'Aplicació de les Noves Tecnologies en Prevenció de Riscos Laborals", atorgat en LABORÀLIA 2007 per la Fundació Comunitat Valenciana per a la Prevenció de Riscos Laborals.

Segons ha assenyalat Román Ceballos, permetrà traslladar als professionals del transport l'increment de la percepció del risc i el canvi d'actituds. A més, permet la possibilitat d'adaptar els continguts del simulador a les situacions canviants de l'entorn laboral, a les característiques especials de l'empresa i a allò que les diferents lleis o directrius dictaminen. 

Premi "MetraSeis" a la contribució més innovadora

Setembre, 2006

 

El IV Congrés de Metodologia d'Enquestes, promogut per la Societat Internacional de Professionals de la Recerca en Enquestes (SIPIE) i organitzat per la Universitat Pública de Navarra, s'ha celebrat a Pamplona els dies 20 a 22 de setembre de 2006.

En la seva segona edició, el Premi MetraSeis a la contribució més innovadora en el camp de la metodologia d'enquestes va recaure en el treball 'Mètode Metras de seqüenciació d'esdeveniments en l'àmbit del qüestionari estadístic d'accidents de circulació' realitzat per M. Teresa Tormo, Jaume Sanmartín, Maurici Chisvert i Manuel Andreu, membres del grup de recerca METRAS del institut.

Premi internacional a l'estudi ALERTA

Setembre, 1999

 

Al congrés anual de IBTTA (International Bridge, Tunnel & Turnpike Association), celebrat a Halifax (Canadà) li ha estat concedit un premi a l'estudi ALERTA (Factors i estratègies d'Intervenció Sobre el Nivell d'Alerta del conductor a l'Autopista), que ha desenvolupat l'INTRAS (Institut Universitari de Trànsit i seguretat viària) de la Universitat de València per encàrrec de AUMAR (Autopistes del Mare Nostrum).

La IBBTA és una prestigiosa associació mundial que representa societats i empreses de ponts, túnels i autopistes de peatge, amb membres en els cinc continents i que té la seu a Washington DC.

Tots els anys, en la reunió anual, atorguen un conjunt de premis a aquelles investigacions que consideren que són creatives i innovadores i que serveixen per millorar la fluïdesa del trànsit, les condicions mediambientals, la seguretat viària, etc., En aquestes vies de comunicació.