Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Workshop on Network Wide Road Safety Assessment Methodology

  • 16 de gener de 2023
poster

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS, ha assistit al Workshop on Network Wide Road Safety Assessment Methodology, organitzat per la Direcció General de Mobilitat i Transports de la Comissió Europea i celebrat el 16 de gener del 2023.

L'objectiu ha estat presentar el model que han desenvolupat i que serà una eina útil per millorar la seguretat viària.

La Directiva 2008/96/CE sobre gestió de la seguretat de les infraestructures viàries, modificada per la Directiva (UE) 2019/1936, estableix que, per a finals de 2024, els Estats membres hauran de realitzar la primera avaluació de la seguretat viària a tota la xarxa, que revelarà quins són els trams de carretera més perillosos, que s?abordaran amb inspeccions específiques i mesures correctores. El model desenvolupat té en compte tant les característiques específiques de la carretera, que poden predir el risc daccident, com les estadístiques daccidents.

  L'exercici d'avaluació dóna una qualificació de seguretat de cada tram de carretera, com a mínim en 3 categories (aquest model funciona amb 5 categories). S'ha de repetir cada 5 anys per veure l'evolució i centrar-se en els trams més perillosos.