Logo de la Universdad de Valencia Logo Instituto Interuniversitario López Piñero Logo del portal

Recerca en acció: La recerca en traducció i comunicació multilingüe del grup GENTT (UJI) en àmbits medicosanitaris: una visió panoràmica dels projectes recents, actuals i futurs.

 

 

Lunes 2 de abril  de 2023 a las 12 h. Salón de actos, Palau Cerveró

La recerca en traducció i comunicació multilingüe del grup GENTT (UJI) en àmbits medicosanitaris: una visió panoràmica dels projectes recents, actuals i futurs.

Vicent Montalt, Universitat Jaume I

El grup GENTT (Gèneres textuals per a la traducció) es dedica des de l’any 2000 a la investigació de la traducció i la comunicació multilingüe en àmbits medicosanitaris i jurídics. El gènere textual (entès en les dimensions lingüística, formal, multimodal, cognitiva, comunicativa, sociocultural i ètica) i les diverses conceptualitzacions al voltant d’aquesta noció constitueixen la base teòrica sobre la qual s’ha articulat la recerca de GENTT des dels seus inicis. Al llarg d’aquest període de 23 anys el grup ha rebut finançament públic de manera continuada per als seus projectes. Mitjançant mètodes tant quantitatius com qualitatius hem pogut avançar en el coneixement relatiu no sols a la traducció/interpretació, sinó també a la comunicació medicosanitària, en particular, des de la perspectiva dels professionals i dels pacients. Són tres els objectiu d’aquesta presentació: 1) analitzar la utilitat del concepte de gènere textual; 2) proporcionar una visió panoràmica dels projectes de GENTT recents i actuals en els àmbits medicosanitaris, amb especial atenció als mètodes dramatúrgics; 3) esbossar línies de futur

DURACIÓN: 68 min