Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Acció Social i Educativa Logo del portal

El Fòrum de Filosofia i Ciències de l’Educació duplica la participació amb 30 empreses i reuneix prop de 400 alumnes

  • Fundació General UV
  • 1 de març de 2023
 

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació va celebrar dimarts, 28 de febrer, el Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València duplicant, ja en la seua segona edició, la participació d’empreses i entitats, i reunint prop de 400 estudiantes i estudiants que van assistir tant a l’activitat acadèmica com a la fira instal·lada al centre.

Un total de 30 organitzacions, entre col·legis oficials, associacions socioeducatives, organitzacions editorials, administracions públiques, centres d’ensenyament i acadèmies, fundacions, organitzacions sindicals, ONG, càtedres de recerca i d’altres serveis de la Universitat vinculats a l’impuls de l’ocupabilitat universitària, van atendre els prop de 400 alumnes durant quatre hores en una activitat l’objectiu principal de la qual era connectar el talent universitari amb el món laboral.

La jornada començà amb una Aula Magna repleta, en la qual se celebrava una interessant taula redona entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030, base sobre la que es desenvolupà el Fòrum, un tema transversal tant en els estands de les organitzacions participants com en les diferents sessions específiques que es convocaren per la vesprada.

En aquesta ocasió, l’acte institucional de benvinguda va recaure sobre la degana de la Facultat, Rosa María Bo, i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, qui va rebre les empreses i l’estudiantat de Filosofia, Educació Social i Pedagogia amb paraules d’ànim en la cerca del seu “futur personal i professional”, per a la qual cosa “la vostra casa, la Universitat de València, posa al vostre abast nombrosos serveis que continuaran treballant juntament amb vosaltres després de hui”. 

A més, va recordar que “aquest programa de Fòrums encamina ja la seua segona dècada de trajectòria i, com en cada edició, busca promoure l’ocupabilitat de l’estudiantat i de les persones titulades per aquesta Universitat, així com oferir-los l’oportunitat d’establir contacte directe amb empreses; i organitzar xarrades, tallers i intercanvis formatius per a conéixer els perfils més demandats i les àrees de treball actuals”.

Rosa María Bo, per la seua banda, va remarcar el treball i l’esforç de la Facultat i d’UVocupació per sumar la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació al programa de Fòrums de la Universitat, arribant enguany a la seua segona edició amb la “clara finalitat d’apropar el nostre estudiantat a la realitat laboral”. “Volem que hui coneixeu les eixides professionals que vos brinden els vostres estudis més enllà de les eixides convencionals o formals, perquè després de tot, el nostre objectiu és treballar en la nostra professió”, va dir.

La degana va insistir així mateix en la “necessitat” de formar-se com a persones, especialment, en l’àmbit de l’educació. “Ací formem bones persones perquè la humanitat que ens acompanyarà tota la vida és la que necessitem per a poder treballar després en l’educació de les persones. No perdeu de vista que una bona persona sempre serà un bon professional”, va concloure.

Eixides professionals, grau a grau
Amb l’objectiu d’impulsar i promoure l’ocupabilitat dels futurs egressats, la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, i el servei UVocupació, va organitzar aquest segon el Fòrum d’Ocupació dels estudis de Filosofia i Ciències de l’Educació.

El programa d’activitats, després de la taula del matí i la fira d’estands, es va reprendre per la vesprada a diferents espais de la Facultat amb tres sessions simultànies que tractaren la professionalització dins del sector de les Ciències de l’Educació de manera específica per graus, abordant així, a través de les veus d’expertes i experts, l’ocupabilitat per als estudis de Filosofia, d’Educació Social i de Pedagogia.

El flux d’assistència durant tot el dia va ser constant. Els estands es repartiren tant a l’exterior com en el hall del centre i en el primer pis, i entre aquests s’hi trobaven la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, informant del nou sistema d’oposicions de la Generalitat i d’altres novetats en ocupació pública per a aquest 2023; l’estructura de l’Ajuntament de València encarregada de l’impuls de l’ocupabilitat del jovent valencià, Fundació València Activa; el servei d’ocupació de la Generalitat Valenciana, LABORA-GVA; Edicions Bromera; i el Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de la Comunitat Valenciana (COPYPCV).

La visita als estands, un dels moments més crucials de l’encontre, va comptar amb la presència de la degana Rosa María Bo, a qui acompanyaren els membres de l’equip deganal de la Facultat; el gerent de la Fundació General UV, Cristóbal Suria; i el delegat de la Rectora per a Pràctiques i Ocupació, Jesús Soret.

Els Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València són organitzats sempre en col·laboració amb les facultats i els centres, i la seua finalitat principal és la inserció laboral de l’estudiantat universitari. A més, l’equip del servei d’ocupació de la Universitat de València brinda orientació, assessorament, formació en tècniques de cerca d’ocupació i capacitació en projecció professional durant tot l’any.

Llista d'enllaços: