Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Blog

 • Murs Montgó

  Las enigmáticas murallas construidas por manos íberas en el Montgó

  23 de de juny de 2016

  La emblemática montaña que se sitúa en Denia alberga grandes fortificaciones que dejan a su paso diversas incógnitas por resolver, llegando a alcanzar algunas de ellas los 2.600 años de antigüedad. En el ciclo “Denia en tiempos de guerra” los expertos abordarán algunas de estas cuestiones como cual fuese el fin de dichos bastiones: atendiendo a si era un elemento urbanístico, si pretendía controlar el territorio o si se trataba de un baluarte defensivo

 • Arqueologia marina

  Diploma de postgrau "La documentació i la preservació del patrimoni cultural subaquàtic"

  13 de de juny de 2016

  El 4 de juliol tindrà inici el Diploma de postgrau "La documentació i la preservació del patrimoni cultural subaquàtic" anima't i fes ja la preinscripció, queden poques places lliures

 • resta arqueològica

  La Universitat i la Generalitat creen la Xarxa de Museus de Paleontologia de la Comunitat Valenciana

  18 de de maig de 2016

  Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, la Universitat de València i la Generalitat Valenciana presenten hui, dia 18 de maig, la Xarxa de Museus de Paleontologia de la Comunitat Valenciana, una plataforma que pretén impulsar el coneixement i posada en valor dels museus i col·leccions museogràfiques valencianes d’aquest àmbit. L’acte començarà a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau.

 • Patrimoni cultural d'Alacant (Altea)

  Els ajuntaments d'Alacant es reuniran per la gestió del patrimoni cultural

  8 de de març de 2016

  La direcció general de Cultura i Patrimoni convoca a tots els ajuntaments de la província d'Alacant a una jornada en la qual s'abordaran criteris sobre la gestió del patrimoni cultural valencià.

 • Poble de Vilafamés

  Vilafamés sol·licita ajuda a la Generalitat per a conservar el seu patrimoni

  26 de de febrer de 2016

  Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana va visitar ahir la localitat de Vilafamés, que ha demanat a la govern valencià que realitze una inversió econòmica que permeta conservar el nucli històric que identifica la vila. El alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez y el conseller de Cultura, Longi Gil, van transmetre a Amaroga que el seu municipi concentra un bast patrimoni cultural de singular interès, inclòs manté elements declarats Béns de Interès Cultural (BIC).

 • Parimoni saguntí (valencia plaza)

  Sagunt serà Capital Valenciana de la Romanització a partir d'avui

  10 de de febrer de 2016

  Les Corts Valencianes aprovaran avui el document pel qual la ciutat de Sagunt serà nomenada Capital Valenciana de la Romanització. L'acte comptarà amb les autoritats saguntines, així com amb representants dels col·lectius relacionats amb el Patrimoni arqueològic de la ciutat.