Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Facultat Geografia i Història

Vilafamés sol·licita ajuda a la Generalitat per a conservar el seu patrimoni

Poble de Vilafamés

Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana va visitar ahir la localitat de Vilafamés, que ha demanat a la govern valencià que realitze una inversió econòmica que permeta conservar el nucli històric que identifica la vila. El alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez y el conseller de Cultura, Longi Gil, van transmetre a Amaroga que el seu municipi concentra un bast patrimoni cultural de singular interès, inclòs manté elements declarats Béns de Interès Cultural (BIC).

26 de de febrer de 2016

Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana va visitar ahir la localitat de Vilafamés, que ha demanat a la govern valencià que realitze una inversió econòmica que permeta conservar el nucli històric que identifica la vila. El alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez i el conseller de Cultura, Longi Gil, van transmetre a Amaroga que el seu municipi concentra un bast patrimoni cultural de singular interès, inclòs manté elements declarats Béns de Interès Cultural (BIC).

Els edils de la localitat van fer entrega  a la directora de Cultura i Patrimoni de un quadern amb totes les fitxes tècniques de cada element arqueològic o arquitectònic amb les característiques i les propostes de restauració i condicionament, a més, van explicar que un xicotet poble com és el seu, que fins i tot no arriba als 2.000 habitants no pot fer-se càrrec del cost que suposa les diferents intervencions arquitectòniques i arqueològiques necessàries per al manteniment de tant béns patrimonials i que per això és necessari que la Generalitat Valenciana destine una partida pressupostaria a la conservació d’aquests elements, alguns els quals necessiten ser restaurats i mantinguts.

Ibañez i Gil van explicar també que hi ha altres llocs que “necessiten ser condicionats per a atreure a visitants com centre de interpretació històrica i arqueològica de forma didàctica. En aquest sentit el conjunt patrimonial és una riquesa però, al mateix temps, és també una gran responsabilitat per al ajuntament mantenir-lo en bon estat”

El Alcalde i el edil de Cultura van incidir en que “el patrimoni històric requereix d'inversions per convertir-ho en un recurs turístic que a curt termini repercutirà econòmicament no només a Vilafamés sinó en als pobles d'al voltant” i que “la restauració i manteniment dels béns arquitectònics va a tenir també una repercussió directa en la generació de treball per a empreses de la construcció, el sector més afectat per la crisi del maó”

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies