Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Els Ibers visitaran la facultat de Geografia i Història

Els ibers a la facultat

Els ibers visitaran la facultat de Geografia i Història el proper 12 de maig en una jornada organitzada per el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de Valencia conjuntament amb el Institut de Creativitat e Innovacions Educatives (IUCIE) i el Museu de Prehistòria de la València.

6 de de maig de 2016

Els ibers visitaran la facultat de Geografia i Història el proper 12 de maig, a l’Àgora Prometheus, en una jornada que estarà marcada per un gran ventall d’activitats que oferiran tant al alumnat de la facultat com a tot aquell o aquella que estiga interessada en un gran ventall d’activitats ben interessants sobre la vida i la cultura dels Ibers a la península. L’activitat està organitzada per el Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de Valencia conjuntament amb el Institut de Creativitat e Innovacions Educatives (IUCIE) i el Museu de Prehistòria de la València.

Diverses opcions com pot ser el cas de aprendre a escriure en Iber, o tindre la possibilitat de encunyar la teua pròpia moneda. Les participants també podran elegir, durant aquesta estona, entre utilitzar els molins de ma rotatoris, vestir-se amb vestimentes típiques de la època ibera, classificar ceràmica ibèrica o visitar la Biblioteca del Museu de Prehistòria

La jornada tindrà inici a les 11.00 del matí, en un acte d’inauguració a càrrec de Esther Alba, la Degana de la facultat de Geografia i Història. Just després d’aquesta, mig hora després, a les 11:30, començarà un cicle de activitats que te com a objectiu incentivar als assistents i assistentes a que participen, per això es plantegen diverses opcions com pot ser el cas de aprendre a escriure en Iber, o tindre la possibilitat de encunyar la teua pròpia moneda. Les participants també podran elegir, durant aquesta estona, entre utilitzar els molins de ma rotatoris, vestir-se amb vestimentes típiques de la època ibera, classificar ceràmica ibèrica o visitar la Biblioteca del Museu de Prehistòria i accedint d’aquesta forma a participar en un sorteig d’un lot de llibres de gran valor per el seu interessant contingut.

Aquesta primera activitat finalitzarà a les 13.00 moment en el que tindrà inici la presentació del llibre “L'altiplà de Requena-Utiel entre els segles II a. C. - II d. C.: La romanització del territori ibèric de Kelin” del autor David Quixal Santos a càrrec de les professores Consuelo Mata i Joaquim Juan Cabanilles i al final del acte es farà un altre sorteig de diversos exemplars de llibres. I a les 14.00 hi haurà una picadeta en la que s’oferirà un aperitiu ibèric, basat en la gastronomia de la època dels ibers.

A les 16.00 continuaran els tallers que hauran tingut inici a les 11.30 de eixe mateix matí per a que totes puguen gaudir de la diversitat de la activitat i participar en el màxim nombre de tallers possibles. I finalment, a les 19.00, per a finalitzar el que serà de segur una meravellosa jornada, totes es podran divertir al concert de Ovidi Twins.

Animat a participar en una jornada imprescindible!