Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió Logo del portal

La 40a edició del European Accounting Association Congress arriba a València en 2017

Parlamento europeo

El departament de Comptabilitat de la Universitat de València serà l’encarregat de preparar aquest esdeveniment. En especial, la professora Begoña Giner serà la presidenta del comité organitzador, i un dels directors d’aquest màster, Miguel Arce Gisbert, serà el tresorer

10 de de juny de 2016

El Congrés Anual de la European Accounting Association (EAA), o Associació de Comptabilitat Europea, és un dels actes més importants d'aquest camp econòmic en l'àmbit europeu.

Es tracta d’un gran esdeveniment que ofereix una oportunitat única, als professionals, d’aquesta especialització econòmica, per a presentar tot tipus d’investigacions que estiguen realitzant en els diferents camps de comptabilitat i gestió.

Per tant, possibilita un context sociable que permet als assistents conéixer als companys d’altres països, i, d’aquesta forma, mantenir-se en contacte amb les tendències europees en matèria d’educació.

Durant cada edició són prop de 1.500 els professionals que s’inscriuen al congrés, que normalment se celebra en primavera. De fet, l’edició anterior s’ha celebrat aquest passat mes de maig durant els dies 11, 12 i 13 en la Universitat de Maastrich, i han sigut uns 1.000 els documents que s’han presentat en els diferents simposis. També se celebren sessions plenàries sobre temes d’actualitat, així com una gran varietat de fòrums d’investigació.

Des que es va fundar en 1977, l’objectiu de la EAA és unir a tota la comunitat europea d'especialistes en estudis sobre comptabilitat per a promocionar una plataforma que garantisca la difusió d’estudis i, sobretot, per a millorar i fomentar la investigació amb la finalitat de garantir el seu desenvolupament i visibilitat, així com una millora en les habilitats d’ensenyament.

L’objectiu de la EAA és unir a tota la comunitat europea d'especialistes en estudis sobre comptabilitat

Un altre objectiu d’aquesta associació és consolidar les relacions amb la resta d'associacions professionals i orientades a la investigació que són actius en aquest camp de l’economia, així com amb els comités i diverses autoritats europees o internacionals implicades en el camp de la comptabilitat.

La EAA segueix una sèrie de mesures per aconseguir els seus objectius:

  • Congrés Anual
  • Col·loqui doctoral
  • Revistes: “European Accountig Review” i “Accounting in Europe”
  • Directori de membres
  • Jobmarket en línia
  • Pàgina web
  • Tallers i Seminaris

De totes elles, el Congrés Anual és la més important i es desenvolupa en un país diferent cada any. L’amfitriona per a la pròxima edició, que hi serà la quaranta, és la Universitat de València, on s’acollirà multitud de professionals europeus en el camp de la comptabilitat durant els dies 10,11 i 12 de maig de 2017.

Entre els encarregats de preparar l'organització, destaquen la professora Begoña Giner, membre de l'Institut d'Economia Internacional de la UV (IEI), que serà presidenta del comité organitzador; i un dels directors del Màster en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió, Miguel Arce Gisbert.

Per a més informació sobre edicions, anteriors i futures, pots consultar la pàgina web de la EAA.