Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

'Paura', el festival de cinema de terror a València

Paura

Paura Festival Internacional de Cinema de Terror arriba a València per portar les produccions audiovisuals del gènere de terror a la capital del Túria des de hui fins el pròxim dissabte. 

 

20 de de gener de 2017

Els amants del cinema de terror tenen des de hui i durant una setmana una oportunitat magnífica per gaudir en València d'onze llargmetratges, huit documentals, vint animacions, cinquanta curts, vint vídeos experimentals i més de trenta peces amateurs d'aquest gènere que aterra a València en la primera edició del Festival Internacional de Cinema de Terror 'Paura'.

La I edició del certamen ha comptat amb la participació de més de 2.000 vídeos de distintes parts del món enviats per amants del gènere de terror 

El certamen 'Paura', terme que significa por en italià i que pren el nom per retre homenatge al clàssic de Mario Brava Operazione paura, encisarà els espectadors durant un festival que s'inaugurarà amb la projecció de la pel·lícula Huldra. Lady of the forest (Ove Valeskog, 2016) a les sales Aragó Cinema. El programa també inclou obres com Capture Kill Release, (Canadá, 2016) dirigida per Nick McAnulty i Brian Allan Stewart i premiada amb la millor pel·lícula al ShriekFest Film Festival de Los Ángeles, o 'Presagio' (Argentina, 2015), de Matías Salinas, que va aconseguir el Premio Fantástica Latinoamérica del Festival Internacional de Cine Fantástico de Madrid Noctura de 2015.

 

 

Si t'apassiona aquest gènere cinematogràfic tens una oportunitat perfecta per enriquir-te amb l'oferta d'obres que es projectaran a les sales Aragó Cinema, però també amb llançaments de llibres a la Fnac o xarrades sobre el cinema de terror i personatges famosos. Un dels exemples serà la que impartirà l'escriptor i professor Aarón Rodríguez sobre Danzas macabras: Diálogos entre David Bowie y el cine de terror el pròxim diumenge a les 19 hores. I és que el cantant va participar a la seua joventut al curtmetratge The image, amb elevat contingut terrorífic.

 

 

 

Aquesta primera edició ha comptat amb una molt bona acollida, ja que han estat més de 2.000 els vídeos que s'han presentat per participar en aquest certamen de distintes parts del món, com ara Brasil o Canadà. L'objectiu, ser els guanyadors d'aquest festival que compta com a jurat amb professionals com Jordi Piris, realitzador audiovisual, director i coordinador del Festival Nacional de Curtmetratges K-lidoscopi; Teresa Llácer Viel, estudiosa de la pintura i el cinema local i internacional; i Josevi García Herrero, director del Festival de Webseries Prado Real Web Fest de Soto del Real i productor de cinema espanyol i estranger, preseleccionat als Goya 2006 pel seu curtmetratge Ojos de soñador.

Aprofita aquesta ocasió i viu el terror a la ciutat de València amb la primera edició del festival Paura. Consulta la programació i no t'ho perdes!