Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Arrenca 'Humans Fest', la VIII edició del Festival de Cinema i Drets Humans

La Filmoteca acull ja fins el proper divendres 17 de febrer la vuitena edició del Festival de Cinema i Drets Humans 'Humans Fest', organitzat per Fundació per la Justícia, amb l'objectiu de fomentar un cinema més compromès i defensar els drets de les persones refugiades i d'aquelles amb diverses orientacions i identitats sexuals, entre d'altres.

13 de de febrer de 2017

La vuitena edició del Festival de Cinema i Drets Humans ‘Humans Fest’, que va arrencar el 10 de febrer, porta a València de nou la memòria del tràgic accident de metro que va esbiaixar la vida de 43 persones a l'any 2006 amb l'estrena en primícia de L'estratègia del silenci (Vicent Peris, 2016), un dels projectes audiovisuals més esperats en aquest certamen. El documental pretén alçar la veu pels drets de les víctimes del succés (43 morts i 47 ferits) i és una crònica sobre els gairebé deu anys de silenciament a les víctimes de l'accident i la denúncia sobre la manca d'assumpció de responsabilitats.

 

Però aquest no serà l'única estrena, ja que el festival comptarà amb fins a cinc obres audiovisuals inèdites, entre les quals destaquen dues estrenes mundials com Transit Havana (Daniel Abma, 2016) i Just a Normal Person (Malin Björkman-Widell, 2015). Les dues produccions focalitzen les seues històries en els drets de les persones transsexuals en dos escenaris diferents, Cuba i Suècia, respectivament.

Els espectadors podran gaudir en el certamen d'obres del gènere documental que defensen els drets dels col·lectius silenciats

Com no podia ser d'altra manera, el certamen també reserva un important espai a produccions audiovisuals del gènere documental que defensen la lluita pels drets de les persones refugiades. És el cas de Testigos (Emilio Martí, 2017), una obra rodada als campaments de refugiats a Grècia

Premi Pau i Justícia

Humans Fest reconeixerà en aquesta edició la tasca de l'actor Juan Diego Botto amb el guardó Pau i Justícia pel seu compromís i activisme per la defensa dels drets humans i implicació social. 

Com a part de l'homenatge a la tasca d'aquest actor compromès, la Filmoteca li dedicarà a més un cicle de les pel·lícules Silencio Roto (Montxo Armendariz, 2001), Hay motivo (VV.AA., 2004), Ciudadano Negrín (Sigfrid Monleón, Carlos Álvarez, Imanol Uribe, 2010) i Hablar (Joaquín Oristrell 2015).

Els amants del documental tenen ara una nova oportunitat per gaudir d'aquest gènere en aquest festival, que ha seleccionat 10 llargmetratges documentals per a la Secció Oficial i 7 curts (ficcions i documentals) per a la Secció Curtmetratges amb els quals queda garantit un cinema de qualitat i compromís social a la ciutat de València.

Consulta tota la programació del festival