Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Cinesin: quasi una dècada de cinema sense barreres

Cinesin: quasi una dècada de cinema sense barreres

L'associació valenciana Cinesin porta prop de deu anys afavorint la inclusió sociolaboral i la visibilització de les persones amb diversitat funcional a través de diferents didàctiques el fil conductor de les quals és la utilització dels mitjans audiovisuals.

30 de de juny de 2016

Cinesin és una entitat valenciana nascuda en 2008 que promou la inclusió sociolaboral de les persones amb diversitat funcional a través dels mitjans audiovisuals mitjançant 3 vies: formació, producció i comunicació.

Formació

Cinesin ha elaborat un pla formatiu amb l'objectiu de millorar la integració de les persones amb diversitat funcional, adaptar les produccions audiovisuals segons les seues necessitats específiques (subtitulació, audiodescripció, etc), visibilitzar la creativitat i participació d'aquest col·lectiu en festivals i projeccions, i col·laborar amb diferents entitats privades i públiques per a donar a conèixer la tasca realitzada per aquesta entitat valenciana. El pla formatiu inclou 5 propostes destinades a diferents públics i adaptades segons les seues característiques, necessitats i possibilitats:

1. Taller de cinema ‘El camí curt cap a la integració’

Un taller teòric-pràctic que cobreix totes les fases en la producció d'una peça audiovisual: preproducció, producció i postproducció. L'objectiu és que els destinataris d'aquest taller adquirisquen les competències necessàries perquè en un futur siguen capaços de treballar de forma autònoma.

2. Taller d'iniciació al vídeo

Taller destinat a associacions, centres i tot tipus d'entitats que desitgen formar als seus alumnes en els conceptes bàsics de la videodiversitat funcional. Inclou l'elaboració del pla de rodatge d'un curt, la preparació actoral i l'edició del vídeo.

3. Taller de videodiversitat funcional

Estudi i desenvolupament de les característiques i sistemes d'adaptació dels recursos audiovisuals per a professionals i interessats/as en els mitjans audiovisuals. En aquest taller s'aborden alguns aspectes com l'aparició en la pantalla, la participació en la producció audiovisual, la legislació sobre accessibilitat en els mitjans audiovisuals i les teràpies audiovisuals.

4. Taller de videoteràpia

Proposta psicopedagògica per a tot tipus de persones que vulguen treballar l'autoconeixement mitjançant la utilització de les noves tecnologies i la Teràpia Gestalt.

5. Cinesin en la teua casa

Projeccions comentades encaminades a mostrar les possibilitats de creació artística i integració social que permet el vídeo. Aquestes sessions solen durar 90 minuts i Cinesin es compromet a aportar el material necessari per al visionat, assumint els costos de desplaçament quan les sessions s'organitzen fóra de València.

Cinesin ha elaborat un pla formatiu que inclou 5 propostes destinades a diferents públics i adaptades segons les seues característiques, necessitats i possibilitats

Producció

Cinesin també promou la inclusió sociolaboral de les persones amb diversitat funcional a través de la producció audiovisual. Al llarg d'aquests vuit anys, han elaborat 3 documentals, 8 espots, 3 videoclips i 16 curtmetratges. Entre els seus projectes figuren els següents:

Comunicació

Cinesin ha tingut presència en la majoria de canals de televisió de la ciutat de València, com a Canal 9, La 10, Les Províncies TV i Canal 7 Televisió. A més, són els representants a la Comunitat Valenciana de Discapacitat TV, l'únic canal temàtic relacionat amb la diversitat funcional en castellà i a través d'Internet.

Notícies relacionades:

  • Vuit curtmetratges en favor de la igualtat de gènere:

http://links.uv.es/tlrMUz1

  • Mice: quatre anys de cinema educatiu:

http://links.uv.es/WFPO2M6

  • Cinema per a tots amb Whatscine i Cinema Accessible:

http://links.uv.es/3p4y6YH

Etiquetes cinema , educació , televisió
Publicat per: Pablo Martí Prats