Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

El Consell obri el termini de presentació de continguts per a la nova RTVV

El Consell obri el termini de presentació de continguts per a la nova RTVV

Les productores poden presentar les seues propostes fins al pròxim 31 de maig. El Consell es reserva 15 milions d'euros per a adquirir programes tant en aquesta primera fase com en les següents.

3 de de maig de 2016

Amb la reobertura de RTVV encara sense concretar- el portaveu de Podem en Els Corts, Antonio Montiel, afirma que la idea és “no tornar a tenir un tercer aniversari” del tancament el 29 de novembre-, el Consell ha anunciat que en breu començarà a licitar continguts per al nou ens autonòmic, que s'espera que tinga dues emissores de radi i tres canals de televisió (generalista, temàtica i infantil o juvenil). Ara com ara es desconeixen les condicions tècniques, però en breu s'oficialitzarà l'oferta.

Les productores tindran de termini fins al 31 de maig per a presentar les seues propostes de programes que conformaran la nova graella. Una vegada rebudes, l'Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de comunicació valorarà les propostes i conformarà una borsa de programes que podran ser triats al llarg de l'any. D'aquesta manera, es podrà anar comprant contesos segons les necessitats de programació, sense haver d'adquirir-los tots la primera vegada. Els seleccionats es publicaran en el portal del contractant dilluns que ve i, l'endemà, en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Quins continguts?

  • Sèries de 13 capítols, de durada mínima d'una hora televisiva (50 minuts);
  • Minisèries de 2, 4 o 6 capítols;
  • Sèries de gags i sitcoms de 25 o 50 minuts;
  • Llargmetratges i TV movies;
  • Documentals de 50 minuts;
  • Sèries documentals de caràcter divulgatiu i cultural de 25 i 30 minuts;
  • Sèries infantils de diferents durades.

La nova RTVV comptarà amb dues emissores de radi i tres canals de televisió

El Consell estableix com a requisits per a la compra de programes que siguen originals, és a dir que Canal 9 no els emetera en l'anterior etapa, i que s'hagen realitzat en els últims anys. A més, es tindran en compte els següents criteris:

  • Qualitat: “projectes que desenvolupen temes educatius, socials i culturals de manera divulgativa, entretinguda i lúdica. Amb valors de respecte i de cohesió social contribuint a la creació de referents de prestigi i a la recuperació de l'autoestima social”;
  • Innovació: “projectes creatius que permeten la innovació tecnològica i l'estímul del talent, l'experimentació i la creativitat”;
  • Cultura i llengua valenciana: “projectes que difonguen aspectes relacionats amb la cultura, la història o la societat de la Comunitat Valenciana i que contribuïsquen a vertebrar el territori. Es valoraran aquells projectes que ajuden a la normalització de la llengua valenciana i que impulsen la projecció de la cultura i la llengua valenciana a nivell nacional i internacional”;
  • Economia: “es valoraran els projectes més avantatjosos econòmicament en relació qualitat preu, així com els projectes que estiguen finançats en part, que compten amb un coproductor o patrocinador”;
  • Recuperació del sector audiovisual de la Comunitat: “es valoraran accions i contractes de serveis i/o personal que propicien la recuperació del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana”.

La Generalitat ha confirmat que la nova RTVV comptarà amb 15 milions d'euros de pressupost per a contractar la seua programació, però no tots els continguts es licitaran per aquest procediment, sinó que es reserva una opció per a signar “projectes singulars”.

Etiquetes RTVV , televisió
Publicat per: Pablo Martí Prats