Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

El documental arriba a València

Hombre visualizando una pantalla.

El cinema de no ficció es cola a la ciutat de València amb el nou festival 'DocsValencia. Espai de no ficció', que arrenca hui per portar el gènere documental i compaginar la cultura i l'entreteniment.

22 de de novembre de 2016

València és una terra amb llarga tradició cinèfila. Després de l'èxit del ja consolidat festival internacional de migmetratges de València 'La Cabina', celebrat del 3 al 13 de novembre, arriben ara les noves jornades per als amants del gènere documental de la mà de 'DocsValencia. Espai de no ficció'. 

Cultura i entreteniment s'uneixen per agitar les consciències i despertar les sensibilitats a través de continguts cinematogràfics que susciten la reflexió i el debat. Fins diumenge que ve, València serà un espai de trobada per gaudir de presentacions de pel·lícules i col·loquis amb els seus directors, projeccions i conferències al voltant de les noves tecnologies, formats i la popularització del gènere documental.

Cultura i entreteniment s'uneixen per agitar les consciències i despertar sensibilitats a través del documental

Destaca en la programació la celebració de les 'Jornades guió', que tindran lloc demà, on el guionista, director i productor, José Ángel Alayón, serà el ponent de la conferència 'La internacionalización del documental desde el guion'. El mateix dia se celebrarà la taula rodona 'El guion documental: escribir con la cámara' en la qual intervindran José Ángel Alayón, Joana M. Ortueta, Octavio Guerra, Pau Montagud y Carles Candela. 

Dijous serà el torn de les 'Jornades indústria', moment en què es reflexionarà precisament sobre la indústria documental valenciana de la mà de professionals del sector com Katarzyna Irena Wilk- Krakow Film Foundation. Head of Film Promotion Agency. Polish Docs Coordinator, Jordi Ambròs- responsable de coproduccions documentals de TV3. 

Cinema documental

  • El cinema documental serà el gran protagonista després de la projecció que inaugurarà l'esdeveniment el pròxim dimecres '¿Què envaïm ara?', de Michael Moore. El film és una subversiva comèdia centrada en una invasió per Europa que té per objectiu trobar solucions a problemes dels Estats Units. 
  • El festival comptarà també amb la pel·lícula premiada a l'Havana i Cracòvia com un dels millors documentals de 2015, 'Casa Blanca', dirigida per Aleksandra Maciuszek. El film se situa al barri pesquer Casa Blanca i relata la convivència d'una dona de 70 anys amb el seu fill amb síndrome de down. Una història on la responsabilitat familiar i els desitjos  individuals de llibertad xoquen frontalment.  
  • L'esdeveniment reserva un espai també per a 'Espies a la sorra. Objectiu Espanya', un thriller documental dirigit per Marta Hierro i Pablo Azorín Wiliams que se centra en una història de espies, protagonitzada per exiliats espanyols, durant la II Guerra Mundial.

Els amants del cinema tenen des de hui fins diumenge una nova oportunitat per gaudir de la millor cultura en València a un preu molt assequible amb entrades de 2 euros (1 per a estudiants, jubilats, aturats, persones amb diversitat funcional o grupo). No us ho perdeu!