Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Què he de saber per crear produccions per a Netflix?

Les plataformes de streaming compten amb cada vegada més usuaris, com és el cas de Netflix. Crear continguts audiovisuals per a aquestes plataformes pot ser una iniciativa reeixida, encara que s'exigeixen coneixements en certs procediments que garantisquen la qualitat. Saps quins són els requisits per crear aquest tipus de produccions? Te'ls expliquem!

6 de de juliol de 2017

Quins requisits ha de complir la càmera per a produccions originals de Netflix?

Si vols aprofitar tot el potencial que pot donar-te una plataforma de streaming per mostrar al món els teus continguts, has de saber que no totes les càmeres valen per dur a terme el teu projecte. Un dels requisits és que la càmera amb la qual graves ha de tindre un sensor 4K real (igual o superior a 4096 fotolits d'ample). Però, a més a més, hi ha altres qüestions que has de tindre en compte:

  • Respecte al format de gravació

-Necessitaràs que la gravació siga a una tasa de bits d'almenys 240 Mbps (megabits per segon) a 23.98/24 fotogrames per segon. 

-Hauràs d'establir el format de gravació com a RAW (sense compressió o baixa compressió) i espai de color logarítmic. 

-Hauràs de comprovar que els arxius conserven les metadades, com nom de cinta, codi de temps, ISO, etc. 

  • Respecte a l'enquadrament

-Hauràs d'avaluar i consensuar amb Netflix les ràtios d'aspecte superiors a 2.00:1.

-Hauràs de registrar la carta d'enquadrament abans que la gravació principal comence.

Adaptar-se als requisits que garantisquen la qualitat de la producció és fonamental per triomfar en aquesta plataforma que progressivament va sumant més usuaris i aficionats 

Adaptar-se als requisits que garantisquen la qualitat de la producció és fonamental per triomfar en aquesta plataforma que progressivament va sumant més usuaris. Per descomptat, allò de garantir la qualitat ho han tingut en compte algunes de les sèries que han triomfat a Netflix com les que recuperem a continuació: 

  1. Narcos: Basada en el sorgiment del trànsit de cocaïna des de Colòmbia durant els anys huitanta, la sèrie nord-americana de drama criminal conquistà els espectadors des que s'estrenà en agost de 2015.
  2. House of Cards: Aquesta sèrie que s'estrenà el 2013, i que s'inicia amb la declaració d'intencions del congressista Francis Underwood sobre l'obligació de fer en ocasions coses desagradables però necessàries, també ha estat una de les que més han atret els espectadors. Suma ja cinc temporades. 
  3. Black Mirror: Aquesta sèrie britànica és altra de les que més seguidors ha tingut mostrant com la tecnologia afecta a les nostres vides i en ocasions ens converteix en éssers perversos. Et deixem el tràiler de la tercera temporada d'aquesta conegudíssima sèrie.