Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Mice: quatre anys de cinema educatiu

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (Mice) compleix quatre anys dedicats a fomentar l'esperit crític dels més joves a través de la producció audiovisual. La programació d'enguany inclou 175 peces de 32 països.

25 de de febrer de 2016

El sector audiovisual i l'àmbit educatiu van de la mà en la nova edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (Mice), que en 2016 compleix quatre anys. Quasi un lustre en el qual la pedagogia audiovisual s'ha convertit en el leitmotiv d'un festival fet per i per a estudiants.

Creada per l'associació cultural Jordi el Mussol, la Mice va nàixer en 2013 com una idea revolucionària: un festival internacional de curtmetratges de temàtica educativa. Amb el temps, ha aconseguit consolidar-se com un dels referents mundials de l'educació comunicativa.

L'objectiu que persegueix és dotar als estudiants de les eines necessàries perquè siguen capaces de desxifrar els codis mediàtics imperants i comencen a desenvolupar una visió crítica dels mitjans de comunicació i de les imatges que ens envolten. El festival promou aquesta actitud crítica animant als xiquets i adolescents a crear els seus propis curtmetratges i presentar-los a concurs. El festival es divideix en quatre categories:

  • Primària: poden participar els xiquets de fins a 12 anys.
  • Secundària: poden participar els adolescents de fins a 18 anys.
  • Universitat: poden participar els universitaris de fins a 22 anys.
  • Professional: es divideix en Ficció i Animació i en ella pot participar qualsevol adult interessat.

La novetat d'enguany és que la programació inclou per primera vegada un llargmetratge. De les 175 peces que es projecten, 136 són produccions realitzades en ambients educatius i 39 són produccions professionals. Totes elles han sigut enviades des de 32 països, la qual cosa accentua el caràcter internacional de la cita.

El festival es completa amb un calendari d'activitats entre les quals destaquen conferències i tallers de manga, trucatges cinematogràfics, animació amb plastilina, rodatge amb croma, història del cinema i doblatge.

En l'edició d'enguany, la Mice ha expandit la seua influència i també arribarà a Benetússer, L’Eliana i Sagunt. A València, la Filmoteca acollirà el dissabte 27 de febrer dues sessions: la de les 18 hores estarà dedicada al país convidat en aquesta edició, Japó, i en ella es projectarà tant Komaneko, la gata curiosa, basada en una reeixida sèrie d'animació de la NHK; com un programa de curts de l'animador Yasushi Asai. A les 20 hores està programat el llargmetratge iranià Historia de la bicicleta de mi padre y yo, dirigit per Fayaz Mousavi, que presentarà la seua pel·lícula en la sala Luis G. Berlanga. Mice 2016 conclourà diumenge que ve 28 amb el lliurament de premis.

Etiquetes cinema
Publicat per: Pablo Martí Prats