Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

RTVE integrarà gràfics 3D en temps real gràcies al projecte europeu Visualmedia

Radio Televisión Española i Brainstorm Multimedia han signat el projecte Visualmedia, que els permetrà integrar gràfics 3D en temps real amb informació procedent de xarxes socials. Visualmedia forma part del programa marc de la Unió Europea, Horizonte2020.

10 de de febrer de 2016

Radie Televisió Espanyola (RTVE) incorporarà en els seus programes de televisió gràfics 3D en temps real amb informació recopilada de les xarxes socials gràcies a la signatura del projecte Visualmedia, del programa europeu Horizonte 2020 (H2020).

L'objectiu del projecte Immersive and Interactive Real Estafe 3D Social Mitjana Graphics Environments for the Broadcast Industry, més conegut com Visualmedia, és introduir innovacions tecnològiques mitjançant sistemes d'interacció i visualització avançada amb la finalitat de crear valor afegit per a l'audiència i el sector.

“Per a nosaltres, és el primer projecte europeu i obri un camí important, ja que la comunicació audiovisual pansa per empreses, universitats i socis de tota Europa”, va assenyalar el director general corporatiu de RTVE, Enrique Alejo, durant la signatura de l'acord el passat 14 de gener.

Per la seua banda, Francisco Ibáñez, director de projectes d'I + D de RTVE, va afirmar que aquest projecte els permetrà millorar la participació de l'audiència en els programes de televisió. Per a integrar en temps real els gràfics 3D seran necessaris dos mòduls: un de social mitjana capaç de recopilar i estructurar la informació procedent de les xarxes socials, i un altre que present aquesta informació com a gràfics en 3D en temps real. Els sistemes de tracking de càmera permetran als presentadors rotar dites gràfiques durant l'emissió d'un programa. Així mateix, tota aquesta informació es desviarà a una second screen o segona pantalla d'una tableta o telèfon mòbil.

Font imatge: panoramaaudiovisual.com

L'acord també ha sigut subscrit per dotze entitats europees, entre les quals figuren l'Institut für Rundfunktechnik (centre de recerca dels radiodifusores públics alemanys, suís i austríac), la Bayerischer Rundfunk (radiotelevisió pública de Baviera), la Universitat de Surrey del Regne Unit i l'empresa espanyola Brainstorm Multimedia, especialitzada a subministrar solucions 3D al sector cinematogràfic i televisiu.

Visualmedia és un projecte que forma part d'Horizonte 2020 (H2020), el Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea per al període 2014-2020 que aborda els principals reptes socials, promou el lideratge industrial a Europa i reforça l'excel·lència de la seua base científica. Una iniciativa que compta amb un pressupost de 76.880 milions d'euros.

Etiquetes televisió