Logo de la Universitat de València Logo Màster en Direcció i Gestió de l'Activitat Física i l'Esport Logo del portal

La Universitat de València s'estrena en els Jocs Europeus

Les seleccions de karate i rugbi de la Universitat de València ja s’han estrenat en els III Jocs Europeus Universitaris 2016. En el cas del karate femení l’equip de la Universitat ha aconseguit el bronze. L'esdeveniment s'està celebrant en les ciutats croates de Zagreb i Rijeka, i congrega a més de cinc mil estudiants procedents de 45 països i 300 universitats diferents, la qual cosa ho converteix en una de les cites més esperades pels esportistes universitaris.

15 de de juliol de 2016

Karate i rugbi han començat ja la fase de lliguetes, mentre la selecció de futbol 7 femení ho farà aquesta vesprada, i les seleccions masculina i femenina de voleibol, judo, natació i taekwondo s'estrenaran la setmana que ve. 

Les seleccions de rugbi han disputat la majoria dels partits de lliga. El combinat femení va aconseguir imposar-se a les universitats de Porto, Coïmbra i Zagreb. No obstant açò, no va poder amb l'equip francés de la Universitat de París. Les xiques d'Ana Aigneren disputaran aquest matí l'últim partit de la fase de grups davant la Universitat de Gloucestershire (Regne Unit). En funció dels resultats, l'equip podria optar a la lluita per les medalles en la fase de play-off que tindrà lloc aquest divendres. L'equip dirigit per Marcos Armiñana, la selecció masculina, també va començar amb bon peu la competició en imposar-se a la Universitat de Geòrgia, però va caure davant la Universitat de Lisboa i davant Geòrgia en la primera jornada de competició. El dimecres va aconseguir imposar-se a la Universitat de Šiauliai. De la mateixa manera que el combinat femení, aquest dijous disputaran els partits del play-off en funció dels resultats de la resta de partits.

Per la seua banda, la selecció de karate va aconseguir el bronze per equips en kata femení amb Inma Peris, Laura Crespo, Sara Piñango i Noelia Sierra com a protagonistes. Inma Peris, a més, es va quedar a les portes de les medalles en kata individual on va aconseguir la cinquena posició.

També es va obtindre un bon resultat en kumite per equips femení, on el combinat format per Laura Crespo, Noelia Sierra, Aura Csongradi, Sara Piñango i Inma Peris va estar prop de classificar-se per a les finals però les Universitats de Matej Bel (Eslovàquia) i Ljubljana (Eslovènia) les van deixar fora del quadre final.

L'equip de futbol 7 femení va descansar aquest dimecres en la primera jornada de lliga, i va dedicar el matí a polir detalls entrenant. Les xiques dirigides per J. Andrés Menchero s'estrenaran aquesta vesprada a les 19 hores davant la Norwegian School of Economics (Noruega) i disputaran el segon partit de grup divendres, també a les 19 hores davant la Universitat de Frankfurt (Alemanya).

La setmana que ve, la selecció de voleibol començarà el dilluns la que serà la seua segona marxa internacional en l'últim any. L'equip ve d'haver aconseguit la seua tercera medalla universitària en Soria. 

Per la seua banda, les seleccions de judo, natació i taekwondo començaran la competició dissabte que ve 23 de juliol. 

Com en anteriors cites esportives universitàries, el Servei d’Educació Física i Esports està oferint cobertura en directe i seguiment de les seleccions a través de les seues xarxes socials oficials. En twitter: @sefuv y en  www.facebook.com/SEFUV.