University of Valencia logo Logo Master's Degree in Environmental Engineering Logo del portal

La Universitat de València acull el IX Congrés Ibèric sobre Gestió i Planificació de l'Aigua

  • September 8th, 2016
Image de la noticia

Amb el títol ‘Aigua, ciutat i salut dels ecosistemes: Integrant perspectives, proposant solucions’, la Universitat de València acull, del 7 al 9 de setembre, el IX Congrés Ibèric de l'Aigua, un esdeveniment de periodicitat biennal organitzat per la Fundació Nova Cultura de l'Aigua (FNCA). El professor de la Universitat de València Francesc La-Roca presideix el comitè organitzador.

La-Roca és soci fundador i actualment secretari de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, on coordina l'Observatori de la Directiva Marc de l'Aigua. És membre de diverses xarxes de recerca espanyoles, entre elles, les d'Economia Ecològica, Economia Crítica i la de Sociologia, Medi Ambient i Societat.

La reflexió sobre la necessitat d'avançar cap a una Nova Cultura de l'Aigua constitueix el nucli central dels congressos ibèrics organitzats per la Fundació Nova Cultura de l'Aigua. Des de la celebració del primer Congrés Ibèric en la ciutat de Saragossa en 1998, i amb caràcter biennal, la FNCA ha organitzat ja nou edicions en diversos llocs de la península ibèrica: Espanya i Portugal.

L'any 2016 s'inicia un nou període d'execució després de la revisió dels primers plans de gestió redactats a l'empara de la Directiva Marc de l'Aigua, aprovada en 2000. L'IX Congrés ibèric sobre gestió i planificació d'aigües aspira a contribuir al procés d'implementació dels plans i al millor desenvolupament dels programes de mesures amb la finalitat d'aconseguir els objectius de recuperació del bon estat dels ecosistemes hídrics i l'ús sostenible de l'aigua.

El congrés s'articula sobre 4 àrees temàtiques principals: ‘Aigua, model de gestió i democràcia’ (coordinada per Nuria Hernández-Mora, de la Universitat de Sevilla, i Susana Neto, de la University of Western Austràlia i Universidade de Lisboa); ‘Ciutat i territori rural: interdependències (coordinada per Julia Martínez, de Fundació Nova Cultura de l'Aigua, i Josep Espluga, de la Universitat Autònoma de Barcelona); ‘L'aigua i els rius en l'entorn urbà’ (els coordinadors del qual són Jorge Olcina, de la Universitat d'Alacant, i Lucía Soriano, de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua); i ‘Ecosistemes i cicle urbà de l'aigua’ (coordinada per Marisa Feijóo, de la Universitat de Saragossa, i Abel La Calle, de la Universitat d'Almeria.

El IX Congrés Ibèric de Planificació i Gestió de l'Aigua tindrà lloc a l’Aulari Nord del Campus dels Tarongers de la Universitat de València. El dia 9 es dedicarà a una visita al Parc Natural de l'Albufera i El Saler.