Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

José Viña, guardonat amb la Medalla Albert Struyvenberg de l’European Society for Clinical Investigation

Jose Viña Ribes

José Viña Ribes, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València, ha sigut guardonat amb la Medalla Albert Struyvenberg de l’European Society for Clinical Investigation (ESCI) del 2017, un reconeixement que aquesta societat concedeix anualment a un científic pels seus destacats assoliments en el camp de la recerca clínica.

25 de de novembre de 2016

El doctor Viña ha centrat les seues recerques en l’envelliment i els radicals lliures, les malalties associades a l’envelliment com la malaltia d’Alzheimer, les alteracions metabòliques durant l’envelliment i la fragilitat associada al mateix. En l’actualitat, investiga els gens específics que expressen les persones centenàries i la seua regulació mitjançant dieta i exercici. És, a més, el director de la Línia de Recerca de Metabolisme i Dany Orgànic, Envelliment i Malalties Associades de la Fundació INCLIVA.


El professor Viña és doctor ‘honoris causa’ per la Université de Rennes 2 a França. També ha sigut nomenat doctor ‘honoris causa’ per la Universidad Argentina de Buenos Aires.


La cerimònia de lliurament de la Medalla Albert Struyvenberg al doctor Viña està prevista durant la reunió científica anual de l’ESCI que se celebrarà a Gènova (Itàlia) del 17 al 19 de maig de 2017.

 

Sobre l’ESCI


L’ESCI va ser fundada en 1967 com una societat que tenia com a objectiu la integració dels científics i clínics de tot Europa amb interès en el descobriment dels mecanismes de les malalties. L’ESCI es constitueix com un fòrum de discussió, debat i trobada per a promoure l’avanç de la ciència de la recerca clínica. Aquesta societat publica la revista European Journal of Clinical Investigation.

 

Etiquetes