Els videojocs han passat a ser una forma d'entreteniment generalitzada en la societat actual. Aquesta nova manera d'oci ha anat perfeccionant la seua qualitat tècnica i la seua línia narrativa i s'ha convertit en un referent en la transmissió de diferents coneixements i cultures.
El seu potencial, comparable a dia de hui amb l'abast del cinema de Hollywood entre els sectors de població més joves d'Occident, ha suposat una oportunitat, en concret, per a representar gràficament les característiques del període medieval. Així, les noves generacions, poden fer-se una idea de la idiosincràsia de l'Edat Mitjana a través del seu contingut estètic i visual, però també de la seua ambientació a nivell musical. La seua versemblança, no obstant açò, no descarta incloure en la línia argumental d'aquests jocs interactius multitud de tòpics i aparences irreals, que es barregen amb un reflex històric realista.
Analitzar aquests nous mitjans divulgatius de coneixements sobre l'època medieval és l'objectiu principal de la conferència que se celebrarà dijous que ve 23 de febrer, a les 11:00 hores, en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.
El professor Juan Francisco Jiménez Alcázar, de la Universitat de Múrcia, durà a terme la ponència titulada “Edat Mitjana i Videojocs”, en l'Aula F.3.4., que s'ha organitzat des del Departament d'Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques.
Les assistents tindran l'oportunitat de comprovar fins a quin punt els videojocs s'han establit com a mecanismes de transmissió de coneixement, encara que també d'alguns estigmes i mites. D'aquesta forma, des d'una perspectiva multidisciplinària, tant els amants de l'entreteniment interactiu, com les professionals en història medieval, podran observar quin és, en part, el present de l'aprenentatge d'aquesta disciplina acadèmica.
