Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Especialització en Intervenció Logopèdica Logo del portal

Quines assignatures cursaré en el Màster?

  • 27 de maig de 2016
Dona en una sala insonoritzada

El Màster Universitari en Especialització en Intervenció Logopèdica de la Universitat de València abasta un curs acadèmic (d'octubre a maig) i té una càrrega lectiva de 60 crèdits ECTS. A continuació us descrivim breument les assignatures que s'imparteixen en el Màster.

Avanços en intervenció logopèdica: estudi de casos

Aquesta assignatura consta de 20 crèdits ECTS i en ella s'estudien els procediments d'intervenció logopèdica dirigits a població amb trastorns del neurodesenvolupament, hipoacusias, trastorns neurodegeneratius i d'etiologia central.

Avanços en neurociència del llenguatge

Aquesta assignatura consta de 10 crèdits ECTS i es divideix en tres blocs:

Paradigmes neurolingüístics (tradicional, cognitiu i pragmàtic-funcional).

Coneixements sobre l'ús de tècniques de neuroimatge i interpretació de les dades obtingudes, així com l'anàlisi i avaluació de senyals neurobiològiques.

Fonaments de la producció de la veu i la parla, d'acústica aplicats a la seua representació i estudi, i tècniques i recursos per a l'anàlisi acústica de la veu i la parla.

Formació en desenvolupament professional

Aquesta assignatura consta de 9 crèdits ECTS i té com a objectiu dotar a l'alumne dels coneixements i eines necessaris per a exercir la seua professió en diferents àmbits com a consultes hospitalàries, clíniques privades, peritatge judicial, etc.

Recerca en logopèdia

Aquesta assignatura consta de 6 crèdits ECTS i té un doble objectiu:

  • Que els alumnes adquirisquen els coneixements i destreses necessaris per a saber desenvolupar una recerca i analitzar les dades que es generen.
  • Que els estudiants siguen capaços de localitzar informació científica, i manejar i produir textos científics.

Pràctiques externes

Aquesta assignatura consta de 7,5 crèdits ECTS i en ella els estudiants tenen l'oportunitat d'aplicar els coneixements adquirits durant el curs acadèmic i conèixer de primera mà el funcionament d'un centre o servei de logopèdia.

Treball fi de Màster clínic o investigador

Aquesta assignatura consta de 7,5 crèdits ECTS i en ella l'estudiant ha de ser capaç d'analitzar textos científics, casos clínics singulars, desenvolupar intervencions logopédicas noves sustentades en l'evidència científica, i dissenyar i realitzar recerques pròpies de la teràpia logopédica.

El Màster Universitari en Especialització en Intervenció Logopédica de la Universitat de València té un caràcter profesionalizant i investigador, ja que proporciona la formació requerida per al/la professional de la Logopèdia i inclou aquells aspectes metodològics, científics i professionals pensats per a afavorir la productivitat científica en aquest camp. El claustre de professors té un reconegut prestigi tant en l'àmbit acadèmic com en el professional. Així mateix, el títol del Màster dóna accés al Programa de Doctorat en Recerca en Psicologia de la Universitat de València.