Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica Logo del portal

.
.

Màster IBMCG

Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica

"El principal aspecte que em va fer decidir-me pel Màster va ser la possibilitat de dur a terme el TFM en l'estranger"

Elisa Ledesma Valero

18 de d’abril de 2018

Elisa Ledesma Valero

Vaig estar un temps indagant totes les possibilitats de màsters que oferien les universitats espanyoles i també en l'estranger. El màster en Recerca en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica oferta un Treball de finalització de Màster de 30 ECTS, permetent-nos als alumnes guanyar una gran experiència professional i investigadora, la qual cosa em va semblar de gran importància. A més, em va agradar la distribució del mateix, concentrant les assignatures en el primer quadrimestre i deixant-nos el segon per a centrar-nos en el treball en laboratori.


El principal aspecte que em va fer decidir-me pel Màster va ser la possibilitat de dur a terme el TFM en l'estranger, amb l'ajuda d'una beca ERASMUS. Aquesta oportunitat et permet conèixer altres grups de recerca en l'estranger, ampliar coneixements experimentals, millorar els idiomes, conèixer gent de tot el món i sobretot, és una gran oportunitat per al nostre futur professional. A més, el màster ofereix la possibilitat d'explicar l'ajuda d'una beca ERASMUS, la qual també, ajuda alguna cosa econòmicament.


Vaig aprofitar aquesta gran oportunitat i ara mateix em trobe en Leuven (Bèlgica), duent a terme la meua TFM en un laboratori de genètica de la universitat KU Leuven. Estic molt feliç d'haver pres la decisió de viure aquesta aventura, estic aprenent moltes coses i vivint una experiència inoblidable, la qual no tinc dubte que em beneficiarà en el meu futur investigador. Estic molt contenta en el grup de recerca i he conegut a persones i investigadors increïbles que m'estan ensenyant tot el que saben. M'agradaria agrair a Sergi Maicas, director del màster i el meu coordinador de mobilitat, el suport, ajuda i paciència amb els temes burocràtics, que han fet possible aquesta experiència. 


Quant a les assignatures oferides, em van semblar molt interessants, enfocades a la recerca i de gran utilitat en el futur. És cert que és un màster que requereix molta constància i treball, sobretot en el primer quadrimestre, en el qual es concentren moltes hores de classe, pràctiques i treballs. No obstant açò, açò et permet aprendre a organitzar el temps i absorbir una gran quantitat de coneixements. Sens dubte, mereix la pena. Quant a les assignatures, podria destacar “Tecnologies ómicas”. M'atreviria a dir que és l'assignatura més “dura” del màster però també una de les més completes i útils de cara al nostre futur professional, ja que aquest camp s'està convertint en una part fonamental en l'àmbit de la recerca biològica.


Anime a tothom a cursar aquest màster, molt complet quant a assignatures i amb un TFM que permet guanyar experiència en l'àmbit investigador. Existeix un ventall molt ampli de TFMs per a triar, permetent triar el camí que més ens interesse als alumnes. I per als més aventurers, la possibilitat d'eixir a l'estranger mai defrauda. És una gran oportunitat que no cal deixar escapar.