Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica Logo del portal

.
.

Màster IBMCG

Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica

“Tots passem les classes aprenent, inclús els professors”

Víctor Silva

13 de de juny de 2017

Víctor Silva

Graduat en Ciències Biològiques – Menció en Biologia Sanitària

Víctor Silva Alejandre va arribar a quart curs del Grau en Ciències Biològiques i va decidir que volia continuar estudiant. Va estar un temps navegant per les webs de les universitats i veient l’oferta de màsters que oferien, però finalment va decidir quedar-se en la Universitat de València i cursar el Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica. "Va ser el màster que més em va cridar l'atenció i ja coneixia a molts professors. A més, sabia que la comoditat no anava a ser la mateixa si havia de traslladar-me a altra universitat o comunitat", diu Víctor.

Abans de començar el màster, Víctor tenia la intenció d’anar un poc més enllà en tot allò de la “biologia de laboratori”, que era el que havia estudiat al grau. A més, també volia trobar una especialitat en la qual se sentira còmode. Sabia també que era un màster que obri “clarament” les portes fins a la carrera investigadora, ja que dóna l’oportunitat d’accedir al Doctorat. “Les meues expectatives actuals estan relativament limitades, ja que, a pesar de ser una via d’accés a doctorar-me, les opcions per a optar a beques i ajudes per al mateix són bastant limitades, o almenys amb la meua nota”, afirma Víctor.

Quan li preguntem a Víctor sobre les assignatures que més li han cridat l’atenció mentre ha cursat el màster es queda amb ‘Detecció i identificació de poblacions microbianes’. “La vaig trobar especialment enriquidora, ja que la microbiologia sempre ha sigut un dels meus camps favorits”, diu. A més, també destaca la part d’Estadística de l’assignatura ‘Introducció a la Investigació’, on el professor Francisco José Santonja els va meravellar amb la seua simpatia, amabilitat i per la forma d’explicar coses que per a molt poden ser un “suplici”.

Víctor ens conta que és impossible no tindre una relació fluida amb els professors, principalment en les assignatures optatives on solament eren cinc alumnes. “Tots passem les classes aprenent, inclús els professors”, indica. L’única pega que troba en algunes matèries és que es torna un poc “caòtic” el fet que hi haja diversos professors per a la mateixa assignatura.

El pla d’estudis del Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica està bastant enfocat, segons Víctor, a la formació de personal investigador, sense deixar al costat altres possibles eixides, siguen laborals o no. “Tots i totes sabem com està la situació actual en ciència i I+D”, afirma.

Si estàs interessat a cursar el màster, pots seguir el consell que ens dóna Víctor Silva: “potser les expectatives no es compleixen del tot, però de totes les experiències s’aprèn.