Logo de la Universitat de València Logo Màster en Malalties Parasitàries Tropicals Logo del portal

El Dr. Agustín Benito ha participat al Congrés “Nous reptes sanitaris del segle XXI"

El Dr. Agustín Benito ha participat al Congrés “Nous reptes sanitaris del segle XXI

Dins de les activitats realitzades al llarg d'aquest curs en el Master Universitari en Malalties Parasitàries Tropicals de la Universitat de València, el Dr. Agustín Benito Llanes va impartir la conferencia “Sistemes d'alerta biològica i vigilància en Infeccions” en el marc del sisè congrés de “Nous reptes sanitaris del segle XXI" que es va celebrar en la Facultat de Farmàcia de la UV.

8 de de juliol de 2016

El Congrés, dirigit a estudiants de Farmàcia de la UV, va estar organitzat per la pròpia Universitat i la Facultat de Farmàcia i va comptar amb taules rodones i debats amb experts sanitaris, així com amb la realització de tallers didàctics que complementaven les xerrades i les exposicions dels estudis per part dels doctoris participants.

En concret, el Dr. Benito, que va participar en la primera jornada del Congrés, és Director del Centre Nacional de Medicina Tropical pertanyent a l'Institut de Salut Carlos III, un càrrec que ostenta des de l'any 2004.

El doctor madrileny es va llicenciar en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid en 1987 i va ser nomenat Doctor en Biologia per la mateixa Universitat deu anys després. Durant la seva activitat professional ha exercit dels següents càrrecs en institucions públiques:

> Adjunt del Servei de Parasitologia del Centre Nacional de Microbiologia des de l'any 1993.

> Director Tècnic per al Programa de Lluita contra la Malària del Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació durant els anys 1989 a 1992.

> Investigador Titular de l'Institut de Salut Carlos III (Ministeri de Ciència i Innovació) des de l'any 2003.

Cal esmentar, a més, que és soci fundador i vocal de la Primera Junta Directiva de la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salut Internacional durant els anys 1998-2006, Coordinador de la Xarxa de Recerca Cooperativa en Malalties Tropicals (RICET) del ISCIII des del 2005 fins a l'actualitat i Coordinador del Centre de Referència per al Control de Endemias de Guinea Equatorial des de 2005 fins a 2010.

El Dr. Benito ha estat investigador principal d'una vintena de projectes nacionals i internacionals en convocatòries i de més de seixanta publicacions científiques amb índex d'impacte en les millors revistes de l'especialitat de Medicina Tropical i Salut Internacional. És avaluador de ANEP i Referee en diverses revistes internacionals de Medicina Tropical i Malalties Infeccioses i membre de diversos comitès científics de publicacions entre els quals es troba la revesteixi REDES de Farmaindustria.

Des del Màster en Malalties Parasitàries Tropicals treballem cada dia, juntament amb la nostra Facultat, perquè l'experiència dels nostres estudiants sigui el més enriquidora possible, amb el que seguirem explicant aquest any amb les col·laboracions dels millors experts en Parasitologia nacionals i internacionals per oferir la formació més completa als futurs professionals.