Logo de la Universitat de València Logo Màster en Malalties Parasitàries Tropicals Logo del portal

La Dra. Magdalena García Rodríguez imparteix una conferència sobre el "Diagnòstic clínic de malalties parasitàries tropicals"

La Dra. García Rodríguez ha participat en nombrosos assajos clínics i projectes de recerca en matèria de malalties infeccioses importades, infecció per virus de la immunodeficiència humana, hepatitis virals i vacunació.

12 de de maig de 2017

La Dra. Magdalena Rodríguez és llicenciada en Medicina i Cirurgia en la Universitat de València (1993). Especialista en Medicina Interna (1999). VIII Curs de Medicina i Parasitologia Tropical de la Universitat de Barcelona (2000). Des de gener de l'any 2001, metge adjunt en la Unitat de Malalties Infeccioses, del Consorci Hospital General Universitari de València, responsable de la Secció de Salut Internacional i Consell al Viatger (USI). Des de l'any 2002 aquesta Secció és la Unitat de referència de la Comunitat Valenciana per al diagnòstic i tractament de malalties emergents i importades (DOGV 4328 de 04-09-2002).

Des de d'abril del 2010, derivat del Conveni d'Encomienda de Gestió en matèria de vacunació internacional entre el Ministeri de Sanitat i Política Social i la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de la Comunitat Valenciana (BOE-A-2010-7084), l'USI forma part de la xarxa de Centres de Vacunació Internacional de la Comunitat.

La Dra. García Rodríguez ha participat en nombrosos assajos clínics i projectes de recerca en matèria de malalties infeccioses importades, infecció per virus de la immunodeficiència humana, hepatitis virals i vacunació.

A més de l'activitat assistencial, és responsable de diferents activitats docents en el Consorci Hospital General Universitari de València. Participa en la formació dels metges interns residents, que realitzen el seu rotatori per la Unitat de Malalties Infeccioses del Consorci Hospital General Universitari de València, en matèria de salut internacional i consell al viatger, a partir dels ingressos hospitalaris i/o atenció a pacients en consultes externes i viatgers al centre de vacunació, atenent als rotatoris interns establerts pel cap de la Unitat. També participa en la formació en matèria de salut internacional i consell al viatger dels facultatius d'altres centres hospitalaris que han sol·licitat un rotatori de formació específica en la Secció de Salut Internacional i Consell al Viatger de la Unitat de Malalties Infeccioses. Cal esmentar també el seu participació en la formació d'alumnes del Màster en Malalties Infeccioses i Salut Internacional de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, adscrits a la branca de Salut Internacional d'aquest màster que ho sol·liciten.

La Dra. García Rodríguez és membre de la junta directiva de la Societat de Malalties Infeccioses de la Comunitat Valenciana. Membre de la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salut Internacional (SEMTSI), Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, Associació Espanyola de Vacunológia i Societat Espanyola Interdisciplinària de SIDA. A més és component del grup espanyol de treball sobre malaltia de Chagas i del grup d'estudi de malària, de la SEMTSI.

Des del Màster en Malalties Parasitàries Tropicals seguim treballant cada dia perquè l'experiència dels nostres estudiants siga el més enriquidora possible. Seguim explicant aquest any amb les col·laboracions nacionals i internacionals dels millors professionals experts en el diagnòstic clínic de malalties parasitàries tropicals.

Etiquetes