University of Valencia logo Logo Master’s Degree in Occupational Health and Safety Logo del portal

Per què estudiar el Màster en Prevenció de Riscos Laborals?

La seguretat en el treball és un dret amb un marc normatiu específic. Els tècnics encarregats d'assegurar la prevenció de riscos laborals són una peça fonamental en aquest camp i han de comptar amb una formació especialitzada.

8 march 2016

La protecció de la salut és cada vegada un punt més important en l'àmbit del treball. Les empreses han de garantir una sèrie de mesures que cuiden la integritat física i psicològica dels seus empleats. L'Estat espanyol regula aquests principis en la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (Llei 31/1995). Amb aquest marc normatiu com a referència es desenvolupen diferents instruccions, obligacions i recomanacions que les empreses i els treballadors han de conèixer i acatar per a aconseguir el nivell de protecció de la salut corresponent al que tota la població activa té dret en el seu lloc de treball.

Per a gestionar i articular el marc normatiu es requereix la presència de professionals en aquest àmbit. Aquesta és una de les principals raons per les quals la formació en aquest camp és imprescindible. El Màster en Prevenció de Riscos Laborals Universitat de València és el primer màster oficial d'Espanya a oferir aquest tipus de formació especialitzada. L'oferta formativa es caracteritza per la seua interdisciplinaritat en ser una especialització accessible a titulats procedents de disciplines molt diverses. El màster garanteix la formació bàsica necessària en camps com el del Dret el coneixement del qual és imprescindible per a la resta del desenvolupament formatiu i professional de l'alumne.

Així mateix, aquest màster no va dirigit exclusivament a recentment titulats, que van cobrir un 15% de les matricules del curs 2015-2016. Malgrat que la majoria d'estudiants que aconsegueixen accedir tenen edats compreses entre 25 i 30 anys, el percentatge de matriculacions d'alumnes entre 30 i 50 anys van sumar més del 40% en el curs vigent. Unes dades que reflecteixen la bona oportunitat que veuen els usuaris a cursar el màster de la Universitat de València per a completar o redirigir la seua carrera professional cap a la prevenció de riscos laborals.

El Màster forma als seus alumnes en les tres especialitats marcades per la normativa: Seguretat en el Treball, Higiene Industrial i Ergonomia i Psicosociología Aplicada. Després de superar els 100 crèdits del pla d'estudis l'estudiant podrà exercir com a Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals en qualsevol empresa o institució juntament amb els altres professionals sanitaris.

Característiques del Màster en Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de València:

  • Interdisciplinaritat: adaptat per a titulats en diverses disciplines.
  • Oportunitat: ocasió de rebre la millor formació en un camp amb bona projecció laboral.
  • Professionalitzant: possibilitat de realitzar pràctiques en empreses amb gran renom i institucions importants i viure experiències reals en prevenció de riscos durant el transcurs del curs.