Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària Logo del portal

LA PROFESSIÓ DOCENT DES DE LA MIRADA DE L'ALUMNAT DE TECNOLOGIA

  • 18 de febrer de 2021
Image de la noticia

El/la docent fa molt més que ensenyar, personifica.

La comunicació és el mitjà que permet personificar (...) a preocupar-se per cada estudiant, i no deixar que es diluïsca en el grup on, amb tota seguretat, es tornarà invisible (...).

Individualitzar, conéixer a l'alumne més enllà del seu expedient, saber les enyorances, pesares, il·lusions, esperances, pors i el context de cada jove (...). Individualitzar malgrat la falta de temps, recursos o cansament acumulat de lluitar contra mil i una salvatges i indòmites tempestes.

Adaptar el procés educatiu a cadascun de les i els estudiants (...) arribar a ser competent, persona conscient i cultivar una autoestima alta que permeta viure exercint la professió docent com a ciutadà crític (...) trobar el lloc en la societat per a poder realitzar-se com a persona i en la col·lectivitat.

Carles Tarazona

La professió docent des de la mirada de l'alumnat del grup de Tecnologia


En el marc de l'assignatura del tronc comú del màster “Processos i Contextos Educatius” de caràcter obligatori i amb una càrrega de 8 crèdits, un dels primers temes a treballar és el de la professió docent. El tema abasta qüestions vinculades a l'essència del que suposa ser docent en la societat actual. En el grup de Tecnologia d'aquest curs 2020-2021 ha sorgit un debat interessant i reflexions a partir de lectures proposades per la professora de l'assignatura, Irene Verde Peleato. Algunes d'aquestes reflexions han quedat plasmades per les i els estudiants en una tasca a manera d'assaig individual i també en un cartell/poster realitzat en grups cooperatius.
La pandèmia ha frenat la nostra manera tradicional de ser i estar, també sens dubte a l'aula però ha propiciat incentivar l'enginy a la recerca d'altres maneres per a continuar treballant des d'un enfocament comunicatiu i participatiu. Bona mostra d'això són els treballs que l'alumnat d'aquest grup realitza dins de l'assignatura. A continuació donem mostra d'això. 

 

Imatges: