Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Psicologia i Psicopatologia Perinatal Infantil Logo del portal

Formació en l’escala ADBB

L’escala ADBB (Alarme Détresse Bébé) és una guia d’observació sistematitzada del bebè, que s’utilitza per a detectar de manera precoç els indicadors de retraïment en bebès de dos a 24 mesos.

24 de de gener de 2017

Amb el títol “Detecció precoç d’indicadors de retraïment en la Primera Infància”, es realitzaran en Alacant, Barcelona i Madrid els cursos de formació intensiva en l’Escala ADBB. El propòsit d’aquests és capacitar i habilitar als professionals per a aplicar l’escala ADBB en les clíniques com en la recerca.

L’escala ADBB és un instrument simple, fàcil i còmode d’aplicar. Aquesta s’aplica en la consulta pediàtrica de control o en qualsevol situació en la qual el bebè es veja exposat a certs nivells d’estimulació. A més, és molt accessible després de realitzar una breu formació com la d’aquestos cursos.

L’autor de l’escala ADBB, Antoine Guedeney, és el Cap del Departament de Psiquiatria Infantil de l’Hospital Claude Bernard de París i Cap del Departament de Psiquiatria de la Facultat Xavier Bichat. Guedeney també fou el president de la World Association for Infant Mental Health (WAIMH).

L’escala ADBB és utilitzada per equips de salut en països com França, Portugal, Australia, Brasil o Noruega, entre altres. A Espanya, pel contrari, l’escala encara no ha sigut validat. A pesar d’açò, té una validesa transcultural, ja que sí que està validat a països de parla hispana com Argentina, pel que el seu ús en recerca està permès des de l’any 2011.

 

formacion escala ADBB

On es realitzarà la formació en l’escala ADBB?

  • Alacant: de l’1 al 5 de febrer

Lloc: iSana Policlínica. Carrer Deportista Juan Matos, nº 4

  • Barcelona: del 8 al 12 de febrer

Lloc: Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri. Carrer Nena Casas, nº 37

  • Madrid: del 14 al 18 de febrer

Lloc: Hospital Infantil Niño Jesús. Saló d’actes. Avinguda Menéndez Pelayo, nº 65

 

Aquesta formació intensiva en l’ús de l’escala ADBB està dirigida a professionals de la salut física i mental que treballen o estiguen en contacte amb xiquets petits i les seues famílies, a educadors i també a estudiants avançats en la matèria.

Nahir Bonifacino serà l'encarregada d'exercir la docència. Bonifacino és Psicòloga, Psicoanalista i Membre Associat de l’Associació Psicoanalista d’Uruguay (APU). A més, és entrenadora oficial de l’escala ADBB en llengua castellana.

La formació en l’escala ADBB consistirà en 15 hores de pràctiques clíniques, amb un costo total de 300€.

Pots inscriure't ja a través del correu electrònic: adbb.asmi@gmail.com

Per a més informació pots consultar la pàgina web de ASMI

Etiquetes escala ADBB