Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

La Universitat de València és la segona millor d'Espanya per a estudiar Medicina, segons el rànquing de Shanghái

  • 26 de maig de 2022
Facultat de Medicina i Odontologia

La Universitat de València és el segon millor centre per a estudiar Medicina a Espanya segons el prestigiós Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món elaborat per la Universitat de Shanghái, amb 292,4 punts. La primera posició entre els centres del nostre país és per a la Universitat de Barcelona, amb una valoració de 317,6 i la tercera per a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb 277,3.

La Universitat Autònoma de Madrid, amb 269,5 punts, i la Universitat Pompeu Fabra, amb una puntuació de 262,6, ocupen la quarta i cinquena posició del llistat. Els següents llocs són per a la Universitat de Navarra, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat de Girona i la Universitat de la Llacuna.

Aquesta classificació es realitza des de l'any 2003 i actualment és anual. Les universitats estan ordenades d'acord amb una fórmula que té en compte el número de guardonats amb el Premi Nobel o la Medalla Fields; el nombre d'investigadors altament citats; el nombre d'articles publicats en les revistes científiques Science i Nature; el nombre de treballs acadèmics registrats en els índexs del Science Citation Index i el Social Science Citation Index; i la producció per capita, és a dir, la puntuació de tots els indicadors anteriors dividida entre el nombre d'acadèmics a temps complet.