University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Andrés Cervantes, nou president de la Societat Europea d’Oncologia

  • July 10th, 2019
Andrés Cervantes

El catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de València Andrés Cervantes acaba de ser elegit president d’ESMO (Societat Europea d’Oncologia Mèdica), organització científica de referència europea en el camp de l'oncologia mèdica. Cervantes, que és cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic i director de l’Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA, presidirà l’ESMO entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.

L’elecció es va realitzar mitjançant votació electrònica. El doctor Cervantes competia amb el professor Emile Voest, director Científic de l’Institut Nacional del Càncer dels Països Baixos, però, finalment, l’elecció va recaure sobre Cervantes, en valorar-se molt positivament el seu programa, centrat en la promoció de la formació i en la consolidació dels llaços d’ESMO amb altres organitzacions internacionals transcendint l’àmbit europeu.

Andrés Cervantes, que en els últims anys ha sigut director d'Educació en la Junta Executiva d’ESMO, substituirà la professora Solange Peters, que assumirà la presidència el pròxim 1 de gener de 2020 fins al 31 de desembre de 2021. El nou equip directiu, elegit en les eleccions de juny, estarà format, a més, per Florian Lordick, com a director d’Educació; Rosa Giuliani, com a directora de Polítiques Públiques; i Susana Banerjee, com a directora de Membres.

El professor Cervantes serà el quart espanyol al capdavant d'aquesta prestigiosa societat, després dels doctors Hernán Cortes, José Baselga i Josep Tabernero.

Links: