University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Beatriz Atienza presenta un projecte sobre ‘health literacy’ en el Congrés de la Association for Medical Education in Europe

  • September 9th, 2019
Beatriz Atienza

Beatriz Atienza, estudiant de sisé de Medicina en la Facultat, va participar en la cerimònia de clausura del Congrés de la Association for Medical Education in Europe (AMEE) amb una presentació PechaKucha sobre health literacy com a directora d'Educació Mèdica de l’Associació Europea d'Estudiants de Medicina. Aquesta trobada, celebrada a Viena del 24 al 28 d'agost, va reunir més de 4000 experts en educació mèdica d'arreu el món. Atienza també va presentar el treball del grup d'investigació VALSME de la Facultat.

La presentació PechaKucha d’Atieza, titulada "Health Literacy and Medical Students", va mostrar els resultats del projecte que lidera amb l’objectiu de conèixer l'actualitat de la formació en health literacy en les Facultats de Medicina de tota Europa. 

L'Associació Europea d'Estudiants de Medicina representa més de 100.000 estudiants de medicina de 30 països del continent. Beatriz Atienza, que va ser elegida directora d'Educació Mèdica d’aquesta associació en septembre de 2018, ha tingut l'oportunitat de col·laborar amb institucions com el Parlament Europeu, la World Federation for Medical Education o el Standing Committee of European Doctors. Recentment ha sigut elegida com a membre de la borsa d'estudiants experts en gestió de la qualitat universitària de la European Students' Union. 

Grupo VALSME: reduir l’estigma enfront de la malaltia mental

A més, Atienza va presentar el treball del grup d'investigació VALSME de la Facultat, que té com a objectiu conèixer i reduir el nivell de depressió i ansietat dels estudiants de medicina i el seu estigma enfront de la malaltia mental. El treball, presentat amb el títol "Patients as Educators: reducing stigma towards mental illness among medical students", es pot consultar com a ePoster ací.

El grup d'investigació VALSME (VALencia Stigma in Medical Education) està format per Beatriz Atienza, Helena Hernàndez (graduada en Medicina en la promoció de 2019) i Vicent Balanzà (professor titular de la Unitat de Psiquiatria del Departament de Medicina).

Atienza també va participar al Congrés d’AMEE com a cofacilitadora d’un taller sobre "Digital Health: bridging the gap in medical education" on professors i degans de medicina de tot el món van poder aprendre sobre com millorar la formació en digital health per als estudiants de medicina. 

Images: