Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Tridacna gigas – Novembre

  • 2 de novembre de 2022

Tridacna gigas és un mol·lusc bivalve que es caracteritza per la seua grandària, per presentar entre 4 a 5 ondulacions de forma triangular en la petxina i perquè els exemplars adults no poden tancar-la per complet.

Tridacna gigas - Novembre

El mantell pot ser de color marró daurat, groc, blau o verd, amb molts punts iridescents, de color blau, porpra o verd, especialment cap als extrems del mantell.

Aquests animals solen trobar-se formant part dels esculls de coral, en aigües càlides i poc profundes de la mar Rojo, de l'oceà Pacífic i de l'oceà Índic. Viuen en simbiosi amb algues *zooxantelas que els atorguen els seus vius colors. Aquestes algues realitzen la fotosíntesi produint oxigen i sucres, que són aprofitats per la cloïssa. Per tant, aquests animals necessiten viure en zones il·luminades, encara que també filtren l'aigua per a completar la seua alimentació.

En el MUVHN comptem amb un exemplar complet que inclou totes dues valves amb la longitud màxima de les quals és de 43 cm i una amplària màxima de 25 cm.

A més, en les nostres col·leccions es troba una valva d'aquesta mateixa espècie amb unes dimensions de 65x40 cm.

Finalment, us animem a veure el nostre model 3D de Tridacna gigas disponible en el nostre perfil de Sketchfab a través d'aquest link.