Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Dia Mundial de les Aus migratòries "Les aus conecten el nostre món"

  • 9 de maig de 2020
Image de la noticia

Hui és el Dia Mundial de les Aus Migratories (WMBD) una campanya mundial dedicada a la conscienciació sobre els ocells migradors i la necessitat de cooperar internacionalment per a conservar-les.

El lema d'enguany és “Les aus connecten el nostre món” destaca el paper de les mateixes com a nexe d'unió dels diversos ecosistemes, així com ens recorda la importància de la seua conservació.

Per això, en aquests dies de confinament, en els quals els nostres moviments són limitats i la nostra contaminació acústica es veu minvada per aquesta situació tan atípica, és moment d'apuntar-se a la finestra i aprofitar aquesta oportunitat per a gaudir del cant dels ocells, així com descobrir a aquests grans desconeguts, que en el nostre habitual dia a dia passen desapercebudes.

Igualment, servisca aquesta situació per a conscienciar-nos de la necessitat d'aconseguir tindre ciutats menys contaminades que afavorisquen l'estada d'aquestes i altres aus durant tot l'any, i això només es pot ser possible amb un canvi d'hàbits, menys contaminació acústica, lumínica i menys ús de plàstics que tant de mal fan al nostre planeta i els seus habitants.

Entre les espècies urbanes migratòries es troben l'oroneta comuna, avió comú, falciot comú, xoriguer petit, autillo europeu, falciot real, falciot pàl·lid i el tord comú.

Galeria d'imatges