Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

MuseuHN des de Casa. Presenta'ns la teua mascota!

  • 6 d’abril de 2020

 

Les mascotes del nostres amics!

Saps el que és una MASCOTA?
Les mascotes són animals domèstics (domesticats), que conviuen amb nosaltres amb la finalitat de brindar-nos companyia (per això són anomenats també animals de companyia) o algun benefici personal (no econòmics ni alimenticis).

 

Es creu que va ser cap a l'any 9000 a. C. quan va començar la domesticació d'alguns animals primer per a l'alimentació i després com a ajuda en diverses tasques com la caça. El primer animal a domesticar-se seria el gos, mentre que el gat es pensa que va ocórrer a Egipte al voltant de l'any tres mil cinc-cents a.C.
Les mascotes més populars són els gossos i els gats (encara que cada vegada amb més freqüència trobem molt diversos tipus d'animals: peixos, rèptils, amfibis, ocells, conills, porquets, tigres….
Hi ha molts estudis que parlen dels beneficis per a nosaltres de tindre una mascota a casa, encara que també en altres ocasions poden suposar problemes (com a al·lèrgies).
Però sobretot tindre una mascota, significa un acte de responsabilitat, conéixer a l'animal, saber quines són les seues necessitats, que pot menjar, poder jugar i interaccionar amb ell.

 

 

Coneixes el teu a la teua mascota?

Explica'ns quin animal és, com es diu, quant temps porta amb tu, qué saps d'aquests animals, envia'ns alguna foto i conta'ns alguna anècdota graciosa!!.

Indica qui és l'autor de la foto i del text que ens envies.

Publicarem el que ens envies en la galeria de mascotes del Museu.

Envia les fotos a:

#MuseuHNaCasa

@MuseuHNaCasa

museuhnacasa@gmail.com

Vos esperem!!

 

Galeria d'imatges