Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Presentació de l'Aula de Música

L'Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València pretén fomentar la difusió de la cultura musical entre els membres de la comunitat universitària i, per extensió, projectar esta difusió a la societat en què s’insereix la Universitat de València.

Amb eixe objectiu, s'organitzen al llarg del curs una sèrie d'activitats que canalitzen esta projecció de cultura musical; especialment, es realitzen més de 40 concerts de música de cambra (instrumental i vocal) en els auditoris propis de la Universitat de València com son la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset i l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic. La programació dels concerts es divideix en 3 temporades: Tardor, d’octubre a desembre, Hivern, de gener a març i Primavera, d’abril a juny.

En els programes musicals d'aquests concerts es tracta de seguir una línia de suport a la música valenciana, mitjançant la inclusió sistemàtica de compositors del nostre àmbit; encara que la programació està oberta a tot tipus d'autors i estils.

L'Aula de Música col·labora en l'organització d'activitats amb altres seccions de la Universitat de València, com és el cas de la Unitat d’Igualtat amb la qual co-organitza un concert en cada temporada dedicat al repertori composat i interpretat per dones. Així mateix, cal destacar la col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, gràcies a la qual l’Aula de Música acull dins de la seua programació 9 concerts del Cicle de Joves Intèrprets de l’IVC.

L'Aula de Música manté una activa col·laboració amb l'Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València tant en l'organització dels concerts com en la participació conjunta en accions formatives; en eixe sentit, destaca la participació dels músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València en les seues diverses seccions de cambra a la programació de l’Aula de Música, com a part del seu programa formatiu.