
A càrrec de Javier Solsona, Cap de l'àrea de Competitivitat de Turisme Comunitat Valenciana i organitzada per l'Aula de Gastronomia del Vicerectorat de Cultura.
Dimecres 8 de novembre, a les 18:30 h. a l'Aula Seminari del Centre Cultural La Nau, carrer Universitat 2.
La gastronomia s'ha constituït en un dels productes més atractius de l'activitat turística en els últims anys. A mesura que gaudir d'experiències durant el temps d'oci es manifestava com una tendència social cada vegada més marcada, la cuina en la Comunitat Valenciana i a Espanya en general, aconseguia una rellevància sense precedents, ajudada per la irrupció de grans referents en este camp, i per una gran atenció dels mitjans de comunicació. Al mateix temps, s'ha produït un procés de maduresa en el qual qüestions com la tradició culinària, la innovació o l'excel·lència en el servei han anat guanyant protagonisme. No obstant això, en el moment actual, és el producte local, de proximitat i de qualitat el que està sent el factor diferencial. Un producte ecològic que al costat d'altres factors de sostenibilitat, han de mantindre a la gastronomia en l'avantguarda turística.