Del 6 al 9 de maig, a la Sala de Reunions de la Facultat, tindrà lloc el curs de posgrau: "Espectroscòpia de RMN en l'anàlisi d'aliments: del desenvolupament de protocols experimentals a l'aplicació en casos pràctics", a càrrec del Dr. Mattia Spano de la Università de La Sapienza di Roma (Italia).
L'anàlisi d'aliments és un camp d'investigació que proporciona informació sobre diversos aspectes relacionats amb els aliments: caracterització química, seguretat, qualitat, origen, traçabilitat i propietats organolèptiques. Tots aquests aspectes tenen importants repercussions en la nutrició, la salut, l'economia i la cultura. La determinació d'aquestes característiques requereix l'ús d'enfocaments encara més avançats, decisius i discriminatoris. En aquest context, l'espectroscòpia de RMN és una eina molt eficaç que permet definir el perfil de metabòlits de matrius biològiques complexes, inclosos els aliments, contribuint així a la resolució de les qüestions anteriorment descrites. Les lliçons proposades pretenen descriure totes les fases implicades en el desenvolupament d'un protocol de RMN aplicat a l'anàlisi d'aliments, des de la presa de mostres fins a l'anàlisi de les dades obtingudes. Es prestarà especial atenció als aspectes tant teòrics com pràctics implicats en l'anàlisi per espectroscòpia de RMN: extracció de mostres, preparació de mostres per a l'anàlisi per RMN (dissolvents, pH i altres condicions requerides), aplicacions d'experiments de RMN (1D i 2D), processament i interpretació d'espectres de RMN.