
Els dies 8 i 9 de maig va tindre lloc VI Edició de la Universitat Estacional de La Canal de Navarrés en la localitat d´Anna al Palau dels Comtes de Cervelló. Una activitat del Servei de UVSocietat del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València i que permet apropar la Universitat a la societat.
La UVEstacional ha estat dirigida i coordinada per la Professora Ana Juan-García del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l´Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l´Alimentació de la Universitat de València. Les sessions s´englobaren en la temàtica dels “Hàbit saludables i activitat física: perspectives de seguretat alimentària i implicacions nutricionals”.
En una primera sessió es van abordar aspectes d´hàbits saludables al voltant de la son, la pell, els aliments i riscos emergents dels aliments, per part de professorat de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l´Alimentació de la Universitat de València, el Dr. Jesús Blesa, Dra. Cristina Juan i Dra. Iris Usach. En la segona sessió fou la qualitat de vida amb activitat física, l´exercici terapèutic per a lesions i patologies, i la importància de l´etiquetatge per dur una l´alimentació saludable el que es va impartir per professorat de la Facultat de Fisioteràpia, la Facultat de Ciències de l´Activitat Física i l´Esport i des de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la Universitat de València; Dra. Inmaculada Aparicio, Dra. Sara Molla i Dr. Jaime Sebastià. I en una tercera sessió, des d´una perspectiva més innovadora i “futurista” en l´alimentació saludable i sostenible, es van tractar els avanços del desenvolupament d´ingredients funcionals a partir de residus i de la importància de les alternatives càrniques vegetals que hui en dia estan al nostre abast; per part de la Dra. Lucia Seguí de la Universitat Politècnica de València i Na. Paula Llorens estudiant de doctorat de la Universitat de València.
El feedback rebut durant la UVEstacional per part de participants fou molt positiva i amb noves idees; el que dona impuls perquè es continue programant en futures edicions. – AJG.
Images: