University of Valencia logo Logo Faculty of Philosophy and Education Sciences Logo del portal

Celebració d'accions pro-refugiades i refugiats en la Facultat

  • December 19th, 2018
Image de la noticia

Des de dijous passat 13 fins al diumenge 16 de desembre, les i els estudiants dels grups E2 de “Filosofia de l'Educació” i E1 i E3 de “Psicologia del desenvolupament en educació” es van unir perquè aquest col·lectiu compartira la humanitat que, des dels estudis d'Educació Social, es va imaginar oferir.

Concretament, es va desenvolupar una campanya coorganitzada amb SOS Refugiats València per a la recollida de bolquers, llet en pols i menjar enllaunat per a les i els refugiats que atén aquesta entitat a Atenes i una Jornada de Convivència, “Caminem Junts”, amb refugiades i refugiats acollits per València és Refugi, Moviment per la Pau i València Acull. També va participar en l'acte un grup del Centre de Formació de Persones Adultes “L'Alguer”.

Aquesta jornada de convivència, realitzada de forma altruista per les i els estudiants perquè així ho van decidir (fora d'avaluació acadèmica), va ser una resposta d'agraïment a aquestes entitats abans citades i a altres -Creu Roja, Servei Jesuïta a Migrants, ACNUR i el Centre de FPA “Centre Social”- que van donar suport a l'aprenentatge / servei practicat en les assignatures.

La Jornada, aprovada i finançada parcialment des de la Junta de Govern de la Facultat, va comptar amb el suport de la Degana, Sra. Rosa Maria Bo, des de l'Acte d'Obertura fins al de Clausura, i es va estructurar en uns Tallers d'Acolliment, Acte d'Agraïment, Degustació Multicultural i Tallers Unitius. També va aportar econòmicament l'estudiantat i el Dpt. de Psicologia Evolutiva i de l'Educació.

Durant la seua realització, més de 60 participants van practicar el fet de donar i rebre propi d'un servei realitzat amb actitud mindfulness: aportant en les dinàmiques a les i els refugiats assistents i rebent d'ells les que van proposar a l'estudiantat. Així es van desenvolupar competències acadèmiques al costat d'un conjunt d'inesperats descobriments i complicitats sorgides durant l'alegre jornada.

L'esperit de la convivència, acció emmarcada en el projecte més ampli de “Trobar el Refugi Universal” (TRU), es va plasmar en la Declaració que presidia l'exposició de cartells motivadors i que, per manifestacions de presents i absents, es desitja continuar impulsant:

“Declarem la nostra intenció d'estendre en el nostre cor el Refugi Universal on totes i tots els refugiats i refugiades de totes les exclusions del món compartisquen en Unitat la seua Plenitud Dolça i Feliçment