UVsportsUniversitat de València Logo del portal

Com són els entrenaments de les seleccions de la UV?

  • March 12nd, 2021
Image de la noticia

Parlem amb Javi Gómez, entrenador de la selecció de futbol masculí i amb Sagrario Santana, entrenadora de la selecció d'handbol femení.

Davant restriccions, adaptacions. Aquesta és l'estampa que hem pogut veure aquests dies, des que es va publicar la Resolució de 25 de febrer de la Conselleria de Sanitat, especialment de la mà de les seleccions universitàries de l'Oniversitat de València. Son molts els equips que hem pogut veure entrenant i que ho han compartit a través de les xarxes socials, complint en tot moment les condicions establides en la resolució, amb grups estables i evitant els contactes amb altres grups d'entrenament.

Per a conèixer com estan vivint aquesta actualitat les nostres seleccions, preguntem a dos seleccionadors de la UV: a Javi Gómez, entrenador de la selecció de futbol masculí i a Sagrario Santana, entrenadora de la selecció d'handbol femení.

Javi Gómez ens conta que existeix “una comunicació constant amb els clubs, encara que hi ha un protocol imposat per Sanitat, cadascun d'ells disposa de diferents medidónes que duen a terme amb els seus esportistes”, al que afig que “és un treball constant perquè has de tenir les declaracions responsables signades per totes les persones que vagen a estar en l'entrenament”. Com explica Gómez, previ a cada  entrene, els jugadors i entrenadors tenen molt present el compliment de les mesures: el mantenir la distància pertinent, l'ús del gel de desinfecció, portar la màscara… Quant a l'equipament “nosaltres li hem indicat a l'esportista com ha d'anar vestit, ja que únicament utilitzem de material les pilotes, no usem petos ja que  caldria compartir. Utilitzem el material individualitzat”, subratlla Gómez.

“És una època on si en el futbol, per exemple, ja vius al dia, únicament pensant en aqueix entrenament, en aqueix partit, no podies mirar molt més allà… A horaamb tot això amb major raó. Fins i tot 24 h pot ser un món, perquè pot haver-hi aqueix contacte amb una persona positiva i trastocar-te tot”, relata Gómez. “És alguna cosa que ens està ensenyant en tot moment i que hem de viure i vivim amb moltíssima responsabilitat”, afig.

Sagrario Santana ens explica la comunicació constant que ha mantingut, especialment en els mesos d'aturada, amb totes les jugadores “intentant motivar-les perquè feren un treball individual, de carrera… de físic, perquè tampoc es podia fer res en grup”, compte. El lloc habitual d'entrene de la selecció d'handbol és en el pavelló interior del campus de Blasco ibáñez, però doneua la normativa, actualment estan duent a terme els entrenaments en les pistes exteriors del mateix campus.

Per part de tots dos entrenadors apareix la paraula lesió. Com indica Santana “de moment tirem avant, però està sent dificultós. Molta de la gent que tenim en la universitat no juga a nivells nacionals, llavors tenim moltas jugadores que portan dos mesos des que es parellaron, sense fer res… i estan apareixent lesions…”. Gómez respon en la mateixa línia, que “a causa de les contínues aturades que s'han hagut de dur a terme, ens hem trobat un major número d'índex de lesions respecte a altres anys…Diferents nivells de ritme i diferents nivells de lesió”.

Les activitats que sí que poden realitzar-se

Aprofitem per a recordar que las activitats que actualment poden realitzar-se son les següents:

  • Pràctica i classes de tennis i pàdel: esport practicat individualment o per parelles.
  • Practica de Volei -Platja (practicat per parelles - màxim 4 persones).
  • Classes de Golf (individual o en grups de 4 persones màxim – instal·lacions obertes externes).
  • Classes de Surf (individual a l'aire lliure).
  • Classes de Windsurf (individual aire lliure).
  • Classes de Vela.
  • Altres classes o activitats, en la modalitat individual o per parella, en grups no superiors a 4 persones.

Matrícula oberta segon quadrimestre.

Recordem que la matrícula a escoles i activitats esportives per al segon quadrimestre està oberta, fins que es cobrisquen les places.

Per a formalitzar la matrícula s'ha de realitzar a través de l'aplicació de l'AUTOMATRÍCULA, disponible en la web del Servei d’Esports (en www.uv.es/sef>automatricula). Subratllem que, actualment, només estan obertes les activitats que permeta la normativa, segons la Resolució de 25 de febrer de la Consellera de Sanitat.

Images: